x

Mike Sheridan går til Kølpin-sommerballetten

Mike Sheridan går til Kølpin-sommerballetten

Billede: Rasmus Weng Karlsen

Koreografen Toniah Pedersen, der især har en række hiphop-koreografier på samvittigheden, blev så forført af den unge electronica-producer Mike Sheridans musik, at hun måtte samarbejde med ham i forbindelse med hendes deltagelse i Alexander Kølpins årlige sommerballet, der for 18. gang kan opleves på Bellevue Teatret fra midten af august.

– Jeg kendte ikke umiddelbart Mike Sheridans musik, men da en veninde introducerede mig til hans univers, var jeg solgt. Det er enormt melodiøst og luftigt med mange fine detaljer. Hans musik er meget nærværende sammenlignet med meget andet electronica, fortæller Toniah og tilføjer, at hun er spændt på at se, hvordan hendes iscenesatte bevægelser og Mike Sheridans musik kan interagere med hinanden.

Sheridan, der ikke har noget specielt indgående kendskab til ballet, er mindst lige så spændt på sommerballettens udfald:

– Jeg tror faktisk, at mit manglende kendskab til ballet er en fordel i denne sammenhæng. Det er nemlig meningen, at jeg skal bidrage til, at dansen får et nyt udtryk, forklarer Sheridan, der i øvrigt er portrætaktuel i det kommende nummer af GAFFA som en del af serien om vækstlagets unge bannerførere. Sheridan fortsætter:

– Jeg laver jo normalt stemningsmusik. Det er derfor en meget anderledes oplevelse at skulle iscenesætte noget. Jeg synes tit, at når man iscenesætter noget, så skabes der en distance mellem dem, der skal opleve, og det, man iscenesætter. Det er her, udfordringen med koreograferede bevægelser ligger for mig. Der bliver ikke plads til lange ambiente introduktioner, som jeg har for vane. Det kommer til at handle mere om timing. Jeg skal lave en helt ny komposition, og min ambition er at få folk til at træde ind i balletten og få dem til at glemme tid og rum, mens de bliver draget ind i universet omkring dansen.

Sammenrendet mellem Toniah og Sheridan kan opleves som en del af Kølpins tilbagevendende sommerballet, hvor klassisk erfaring fusioneres med nye udtryk og former på tværs af stilarter og generationer. Ud over Toniah medvirker også koreograferne Claude Brumachon, Itzik Galili og Alejandro Cerrudo, der blandt andet bruger musik af Wim Mertens, Tom Waits og Devendra Banhart. Premiere 15. august kl. 20.00.

Sommerballettens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA