x

Yusuf Islam tilkendt erstatning

Yusuf Islam tilkendt erstatning

Cat Stevens konverterede i slutningen af 70'erne til islam, lagde musikkarrieren på hylden og skiftede navn til Yusuf Islam.

Og de seneste års stigende mistro mod muslimer har også været til at tage og føle på for manden med den bløde stemme og hits som "Father & Son", "Peace Train" og "Wild World".

For nogle år siden tilbageholdtes han således i en amerikansk lufthavn, tilsyneladende uden anden grund end sit kompromitterende efternavn og ditto skæg.

Senest har Yusuf forleden vundet en injuriesag, efter at en journalist i en artikel påstod, at sangeren i forbindelse med en prisuddeling nægtede at tale med kvinder, der ikke bar slør. Det skriver Reuters.

Artiklen, der blev bragt på det velbesøgte internetsite contactmusic.com, citerede desuden - fejlagtigt - Islams manager for at sige at "Hr. Islam taler ikke med andre kvinder end sin kone, og især ikke, hvis de ikke bærer tørklæde. Den slags kan kun foregå gennem en mellemmand".

Efter dommen udsendte udgiveren World Entertainment News Network en officiel undskyldning, hvori det blandt andet hed:

"Vi medgiver nu, at disse beskyldninger er aldeles grundløse, og at hr. Islam aldrig har haft problemer med at samarbejde med kvinder, hverken af religiøse eller andre årsager".

Yusuf Islam, der gjorde et uventet comeback med pladen "An Other Cup" i 2006, donerer den tilkendte erstatning til en af de velgørende organisationer, han sidder i bestyrelsen for.

Besøg sangerens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA