x

John Lydon i race-sammenstød på festival

John Lydon i race-sammenstød på festival

Ved weekendens spanske Summercase Festival kom Bloc Partys forsanger Kele Okereke i karambolage med den notorisk antagonistiske punklegende John Lydon (billedet) - alias Johnny Rotten - og hans folk.

Inden Yannis Phillipakis fra Foals og Kaiser Chiefs' Ricky Wilson ilede til hjælp nåede Okereke at pådrage sig en flækket læbe og adskillige skrammer og snitsår i ansigtet, skriver NME.

I en udtalelse fra Bloc Party skitseres forløbet således: Okereke, som er stor fan af Public Image Ltd. (som Lydon dannede efter opløsningen af The Sex Pistols, red.), henvendte sig til sangeren backstage og spurgte, om der var chance for, at bandet nogensinde ville blive gendannet.

Herefter blev Lydon, stadig ifølge Bloc Party, aggressiv og ubehagelig, mens andre i hans selskab kom med racistiske udmeldinger såsom "dit problem er din sorte attitude".

Okereke røg herefter i slagsmål med tre af Lydons ledsagere, hvorefter kollegerne fra Foals og Kaiser Chiefs kom til hjælp, inden sikkerhedsfolk skilte de stridende parter. Alt i alt et lidet hyggeligt optrin.

Efter hjemkomsten til England har Okereke meldt tildragelsen til politiet, og udtaler til NME:

"Det er ikke et spørgsmål om det fysiske angreb, selvom det var uprovokeret, men derimod om det faktum, at race uden videre blev bragt på banen.
En så respekteret og intelligent person som Lydon burde vide bedre end at bringe race ind i diskussionen eller omgås og opmuntre folk med så snæversynede attituder". Den i dag formentlig noget mindre entusiastiske Lydon-fan tilføjer:

"Jeg er skuffet over, at nogen, jeg havde så høje tanker om, viser sig at være sådan en fanatiker".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA