x

Legendarisk koncertarena nedrives

Legendarisk koncertarena nedrives

Foruden at være hjemmebane for The New York Mets har Shea Stadium i New York-bydelen Queens gennem årene lagt grønsvær til en række legendariske rock-og popkoncerter, hvoraf navnlig The Beatles optrædener i '65 og '66 er gået over i populærmusikkens historie.

Koncerten i august 1965 var med sine over 55.000 tilskuere af en ganske uhørt størrelse efter datidens standarder, og rekorden blev da også først overgået af Led Zeppelins koncert på Tampa Stadium i 1973.

Nu lukkes og nedrives det legendariske stadion imidlertid, og det markeredes af Billy Joel med en række gæstemusikere på lokaliteten i fredags. Her sluttede blandt andre John Mellencamp, Roger Daltrey og - meget passende - Paul McCartney sig til sangeren på scenen for at tage afsked med den navnkundige arena. Det rapporterer NME.

Seneste mastodont-arrangement på Shea Stadium var Bruce Springteen & the E Street Bands tre koncerter i 2003.

Stadionets historie omfatter på den musikalske front desuden Festival For Peace i august 1970, der samlede nogle af periodens største navne, inklusive Janis Joplin, Miles Davis, Creedence Clearwater Revival og Steppenwolf.

Siden har navne som Simon & Garfunkel, Rolling Stones, The Clash, The Who og mange andre fyldt stadionet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA