x

John Lydon afviser anklager

John Lydon afviser anklager

GAFFA kunne i går rapportere, hvordan indiegruppen Bloc Party havde udsendt en erklæring, hvori de anklagede John Lydons og ledsagere for verbal og fysisk vold med racistiske overtoner på en spansk festival i weekenden.

Nu tager punkikonet imidlertid til genmæle, og afviser i en udtalelse samtlige anklager som rent opspind. Det hedder således:

"Jeg har ondt af en mand, som har behov for at lyve om, hvad der var en perfekt aften. Efter koncerten blev John Rotten og management og skrev autografer, hvilket stod på i fire timer uden problemer, ligesom vi hyggede os med at tale med spanske orkestre. Det synes at have affødt jalousi hos visse bands".

Ifølge Bloc Party-sangeren Kele Okereke var der tale om et uprovokeret fysisk angreb ledsaget af racistiske bemærkninger, angiveligt udløst af sangerens forespørgsel om muligheden for en gendannelse af John Lydons tidligere band Public Image Ltd. Sidstnævnte har dog en noget anden udlægning af begivenhederne:

"Problemerne kom til os, med det resultat at ballademagerne blev fysisk fjernet af sikkerhedsfolk". I udtalelsen hed det desuden:

"Vi står midt i en vidunderlig turné, og efter 30 år har vi opnået sand enhed i vores publikum, som er varieret: alle aldre, alle racer, overbevisninger og farver". Lydon opfordrede Okereke til at "blive voksen og blive en rigtig mand, og konkluderede, at beskyldningerne må ses som udtryk for jalousi:

"Når du er på en festival med bands, som er nogle jaloux fjolser, følger løgne og forvirring. De har så stort behov for omtale, at de bevæger sig ud i beskyldningernes univers", hed det i udtalelsen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA