x

Produceren og dj'en Andrew Weatherall er død

Produceren og dj'en Andrew Weatherall er død

Blev kun 56 år gammel

Den engelske musiker, dj, producer og remixer Andrew Weatherall er død af en blodprop i lungerne, skriver NME. Weatherall blev 56 år gammel.

Andrew Weatherall var især kendt for at producere Primal Screams nyskabende og meget roste album Screamadelica fra 1991 – et udspil, der blandede indierock med house og dub – og for navne som One Dove, Beth Orton, Fuck Buttons og The Twilight Sad. Han har desuden remixet for kunstnere som Happy Mondays, New Order, Björk og mange flere, var i begyndelsen af 90'erne medlem af gruppen Sabres of Paradise og udgav også flere plader i eget navn med elektronisk musik, senest Qualia fra 2017.

Weatherall indledte karrieren i 1980'erne som både dj, musikjournalist og medgrundlægger af først magasinet, dernæst pladeselskabet Boy's Own, og hans karriere som dj og producer tog for alvor fart i slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne.

Hans management skriver i en pressemeddelelse: "Vi er meget kede af at fortælle, at Andrew Weatherall, den anerkendte dj og musiker sov stille ind i morges, mandag den 17. februar 2020, på Whipps Cross Hospital, London. Dødsårsagen var en blodprop i lungerne. Han blev behandlet på hospitalet, men uheldigvis havde blodproppen ramt hans hjerte. Hans død var hurtig og fredelig."

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Rent jakkesæt, beskidte hits

Se musikvideoen til Primal Screams Andrew Weatherall-producerede "Loaded":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA