x

MÅLING: Så mange forældre forsøger at påvirke deres børns musiksmag

MÅLING: Så mange forældre forsøger at påvirke deres børns musiksmag

Målingen viser også, at du finder dit første yndlingsband som 13-årig

Forældre er ikke helt så uskyldige, som de måske gerne vil fremstå, når det kommer til at påvirke deres børns musiksmag. Det viser en ny undersøgelse fra TickPick – en hjemmeside til køb og salg af billetter.

Målingen undersøger, hvor ens musiksmag egentligt stammer fra og er baseret på svar fra mere end 490 forældre og 500 personer, som har rapporteret om deres barndomsoplevelser.

TickPick har konkluderet, at de 10 faktorer, der påvirker unges musiksmag mest er: Venner, radio, film, far, mor, tv, koncerter og festivaler, søskende, sociale medier og til sidst hobbyer samt interesser.

LÆS OGSÅ: Nyt studie: musik kan mindske risikoen for demens

Flest ”indie-forældre” forsøger at påvirke deres børns musiksmag
65% af alle forældre indrømmer at have forsøgt at influere deres børns musiksmag; 61% af dem mener, at det er lykkedes. Tallet er dog højere for forældre, der hører indie-musik: Her erkender 75%, at de aktivt påvirker deres børns musiksmag. De forældre, der er mindst tilbøjelige til at påvirke deres børns musiksmag lytter til pop eller punkrock – ud af disse er det ”kun” 62%.

Derudover mener 23% af alle forældre, at det er vigtigt, at deres børn kan lide deres yndlingsband.

Samtidig er størstedelen af alle forældre, 94%, bevidste omkring, hvilken slags musik deres børn hører.

Koncerter skaber et stærkere forhold
Undersøgelsen belyser også, at respondenter, der har været til koncert med deres forældre, er mere tilbøjelige til at have et ”stærkt forhold” til dem. Sådan ser tendensen også ud, når man vender den på hovedet: 89% af alle forældre, der har været til koncert med deres børn, påstår, at det styrker forholdet.

LÆS OGSÅ: Forskning: Mænd med guitarer har større chance for at få en date

Far har bedre musiksmag end mor
Samtidig er 20% af forældrene skuffede over deres børns musiksmag, da børnene gik på gymnasiet. Ud af de 500 respondenter mener 62%, at deres far har god musiksmag, imens 60% mener det samme om deres mor.

Det er dog ikke alle forældre, der er lige stolte over deres egen musiksmag: 11% af alle forældre kan lide musik, som de skammer sig for meget over til at spille foran deres børn.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA