x

Her er 2019's bedste sang ifølge Voxmeters lytterpanel

Her er 2019's bedste sang ifølge Voxmeters lytterpanel

Lytterpanelet har givet Oh Lands ”Human Error” den højeste score af alle numre på Voxhot 2019

I Voxmeters VoxHot-undersøgelse har et lytterpanel bestående af 50 tilfældigt udvalgte respondenter (ud fra en pulje på cirka 110.000 repræsentativt udvalgte personer) hver uge gennem 2019 testet en række musiknumre, med et nyt lytterpanel hver uge. Listen, der byder på i alt 418 numre, er resultatet af fem ugentlige udvalgte numre fra henholdsvis en udenlandsk artist, to danske etablerede artister og to upcoming artister – alle udvalgt efter udgivelse (aktuelle numre). Der er altså stor variation, hvilket også ses i og med listen spænder over alt fra ”bad guy” med Billie Eilish til ”Air Tonight” med Emil Kruse (feat. Benjamin Hav).

I undersøgelsen har respondenterne svaret på i alt 32 spørgsmål om det givne nummer, de har fået til opgave at lytte til. Respondenterne er blandt andet blevet bedst om at give en samlet vurdering af nummeret, af dets sang/vokal, af teksten samt om de ville anbefale dette nummer til venner og/eller familie. I undersøgelsen finder man også spørgsmål om musikvaner såsom hvor meget musik den enkelte respondent hører, hvor og hvornår (eksempelvis radio).

Udfaldet af undersøgelsen synes enkelt – ifølge lytterpanelet er Oh Land den bedste sanger, som har lavet den bedste tekst og lyd på singlen ”Human Error”, som hun udgav i begyndelsen af 2019.

I gennemsnittet er 36 procent af lytterne positivt indstillet overfor et nummer, men i Oh Lands tilfælde er der tale om noget nær en fordobling, idet nøjagtig to ud af tre lyttere, altså 66,6 procent, er positivt stemt. På alle parametre ligger nummeret langt over gennemsnittet af numre, der er blevet testet i VoxHot-undersøgelsen og samlet set har singlen den højeste score af alle numre. Kun Lukas Graham er med nummeret ”Lie” tæt på at få en lige så imponerende score.

Hvad undersøgelsen dertil viser er, at fans af "Human Error" lytter markant mere til musik i radioen end gennemsnittet. Særligt skiller gruppen sig også ud ved at høre mere musik om morgenen og formiddagen end gennemsnittet, og alt i alt finder man en antydning af, at der er tale om en stor gruppe, som generelt hører meget radio, og som også gerne vil høre "Human Error" i radioen. 

Hvad realiteten imidlertid viser er, at ”Human Error” ”kun” er blevet spillet 17 gange på DR’s radiokanaler i 2019. For skal man lave en kort sammenligning, er der langt fra Oh Lands 17 afspilninger til de 677 afspilninger, som Lukas Grahams ”Lie” har opnået. Det vidner om, at DR's musikudvalg modsat VoxHots lytterpanel, vurderede, at "Human Error" ikke er et hit.

Andre steder har sangen dog også været populær. Således er den i skrivende stund streamet mere end 2,7 millioner gange på Spotify.

LÆS OGSÅ: Her er landets bedste musik-kommune

Læs mere om undersøgelsen hos Voxmeter

Se Oh Land fremføre "Human Error" til Danmarksindsamlingen 2019:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA