x

Nye navne på Silkeborg Reggae Festival

Nye navne på Silkeborg Reggae Festival

Med et frisk nyt album i kufferten besøger det københavnske ska- og reggaeband Babylove & The Van Dangos årets Silkeborg Reggae Festival i weekenden d. 14. – 17. august. Så nu kan alle ska-fans godt begynde at glæde sig.

Men også århusianske BliGlad har meldt deres ankomst og spiller torsdag aften på festivalens store scene, så dermed er der også givet plads til par danske navne på festivalen, der ellers står meget stærkt med sit internationale program.

Endvidere er det nu endeligt, at selveste Ken Boothe vil være at finde i skovene omkring Them. Reggaesangeren Ken Boothe er med sin lange og glorværdige karriere en af reggaemusikkens pionerer.

Han debuterede for det kendte Studio One og blev i 1974 verdenskendt for sit nummer "Everything I Own", der senere blev genindspillet af Boy George.

Han har med sine mange fine sange henrykket reggaefans over hele kloden, og Mr. Rocksteady vil med sikkerhed skabe magi i skoven til dette års Silkeborg Reggae Festival.

Med sine 80 kilo dubplates er producer og sound system ejer Jah Shaka en anden levende legende der dette år gæster festivalen. Med sit one-man diskotek og væld af eminente egenproduktioner har han i mange år været regerende i England og betragtes stadig af mange som The King Of Sound Systems.

I 1980erne, hvor de fleste begyndte at producere dancehall-reggae holdt Shaka stædigt fast i roots reggaens rødder og rastafaribevægelsen og har produceret for så kendte navne som Max Romeo, Aswad og Johnny Clarke. Jah Shaka har aldrig tidligere været i Danmark.

Arrangørerne bag årets festival har købt rettighederne til den nye reggaefilm "Made In Jamaica", der således får Danmarkspremiere.

Filmen bliver vist under festivalen og portrætterer gennem interviews og optrædener med blandt andet Bunny Wailer, Third World og Capleton, hvordan en lille ø med kun tre millioner indbyggere var i stand til at sætte sang og musik til deres smerte og elendighed og gøre det kendt for hele verden.

Raggapak Festival


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA