x

Vinderen af Hyundai Nordic Music Prize er fundet

Vinderen af Hyundai Nordic Music Prize er fundet

Hildur Guðnadóttir vandt for sit soundtrack til HBO-serien Chernobyl
 
Vinderen af musikprisen Hyundai Nordic Music Prize er nu blevet offentliggjort på branchefestivalen by:Larm i Oslo. Det blev islandske Hildur Guðnadóttir, der vandt for sit soundtrack til den succesfulde HBO-serie Chernobyl
 
Juryen udtaler:
 
"Dette er et album, der totalt skubber til grænserne for, hvad musik kan gøre. Det står alene som en dybdegående, særegen og smuk komposition i egen ret, bygget næsten udelukkende ud fra lyde fundet på lokaliteten. Det genvækker også subtilt og stærkt rædslen og melankolien fra de begivenheder, det beskriver, og viser en komponist, performer og skaber på toppen af sin ydeevne."

Hildur Guðnadóttir vandt i januar også en Grammy for samme udgivelse i kategorien "Best Score", og i februar vandt hun en Oscar i samme kategori for sin musik til filmen Joker.

LÆS OGSÅ: Her er årets musikalske Oscar-vindere

Der var også to såkaldte "Honorable mentions" til henholdsvis norske Erlend Apneseth Trio with Frode Haltli for albummet Salika, Molika og til danske Lowly for deres album Hifalutin
 
Juryen udtaler:
 
Om Erlend Apneseth Trio with Frode Haltli – Salika, Molika
 
"I hjertet af denne delikate, levende, engagerende musik finder vi et af de mest traditionelle instrumenter, hardangerfelen, men sat i en moderne kontekst af loops, glitches, fundne lyde og arkivmateriale."

Om Lowly – Hifalutin

"Vi var dybt imponerende over den varme avantgarde-pop fuld af skiftende teksturer og hjemsøgende og lækre melodier."
 
Prisen blev stiftet i 2011 af den norske musik- og branchefestival by:Larm for at skabe en større samhørighed på tværs af den nordiske musikindustri, for at øge fokus på, hvad Norden har at tilbyde rent musikalsk og for at fokusere på det fulde længde album som en kunstform. 
 
De tidligere vindere har været svenske Robyn (2019), norske Susanne Sundfør (2018), norske Jenny Hval (2017), norske Band of Gold (2016), finske Mirel Wagner (2015), svenske The Knife (2014), svenske First Aid Kit (2013), svenske Goran Kajfes (2012) og islandske Jónsi (2011). 
 
De nominerende er fundet af en jury sammensat af nordiske branchepersoner, mens vinderne blev kåret af en international jury sammensat af branchepersoner.
 
De nominerede var:
 
Danmark:
Jada – I Cry A Lot 
Lowly – Hifalutin 
 
Finland:
The Hearing – Demian
STINAKO – Ikuisuus
 
Island:
Hildur Guðnadóttir – Chernobyl
Cell7 – Is Anybody Listening? 
Countess Malaise – HYSTERÍA
 
Norge:
Pom Poko – Birthday 
Karpe – SAS Plus, SAS Pussy 
Erlend Apneseth Trio with Frode Haltli – Salika, Molika
 
Sverige:
Nadia Tehran – Dozakh: All lovers hell
Jenny Wilson – Trauma
 
Hør "Bridge of Death" fra Hildur Guðnadóttirs Chernobyl:
 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA