x

Kristina Holgersen på turné med Leonora Christina Skov

Kristina Holgersen på turné med Leonora Christina Skov

Musikeren og forfatteren er gået sammen om nyt projekt – og Holgersen er også klar med en ny video

I 2019 optrådte den prisvindende sanger og sangskriver Kristina Holgersen på Spot Festival i en samtale med forfatteren Leonora Christina Skov om at skabe litteratur og musik ud fra erindringsstof.

Mødet blev starten på et kreativt samarbejde mellem de to kunstnere, som nu har skabt et tekst- og musikunivers baseret på Leonora Christina Skovs bestseller-roman Den, der lever stilles ord og stemninger. Kristina Holgersen skriver musik og tekster med inspiration fra konkrete passager i bogen, Leonora Christina Skov bidrager på tekstsiden, og sammen håber de at skabe et lydspor, der kan vække bogens univers til live på en ny måde.

Resultatet præsenteres nu for et livepublikum ved fire arrangementer på fire danske spillesteder i efteråret 2020.

Til de fire litterære og musikalske aftener vil Leonora Christina Skov fortælle om den skriveproces, hun er midt i, og læse op fra sit nye manuskript – en fortsættelse til erindringsromanen Den, der lever stille. Kristina Holgersen vil fortælle om sit lydspor til romanen og fremføre musikken akkompagneret af Line Felding på cello. Sammen åbner de to kvinder op for, hvordan det er at arbejde som musiker og romanforfatter i et samlet udtryk.

Leonora Christina Skovs Den, der lever stille er indtil videre solgt i 140.000 eksemplarer og er blevet belønnet med boghandlernes pris De Gyldne Laurbær, adskillige andre priser og er købt til filmatisering af Regner Grasten Film. Efter udgivelsen i januar 2018 begav Leonora Christina Skov sig ud på en udsolgt foredragsturné til 150 store og små scener i hele landet. Skov debuterede i 2003 med romanen Rygsvømmeren, og Den, der lever stille, der blev hendes folkelige gennembrud, er hendes sjette roman. I 2007-2008 var hun i øvrigt musikanmelder på GAFFA.

Kristina Holgersen har senest udsendt erindringsalbummet Ny start i 2019 og har tidligere fortolket litteratur af blandt andre Helle Helle på 2017-albummet To slags mørke. I alt har hun udsendt fem soloalbum samt en række udgivelser i samarbejde med andre kunstnere, og hun har en fortid som sanger i grupperne Girl in the Moon og Emotions. I 2017 modtog hun som den første Ethel-prisen som kvindeligt musikalsk forbillede og for italesættelse af kvinder i musikbranchen.

LÆS OGSÅ: Stilsikkert udspil fra intellektuel sangerinde

Leonora Christina Skov skriver nu intensivt på fortsættelsen til Den, der lever stille med udgivelse i begyndelsen af 2021, mens Kristina Holgersen arbejder på musikken. Hvis filmatiseringen bliver en realitet, er det planen, at musikken også skal bruges i den forbindelse, ligesom samarbejdet og sangenes tilblivelse optræder i den nye bog.

LÆS OGSÅ: Leonora Christina Skov: – Tori Amos føltes som en bombe i mit liv

De to kunstnere kan opleves følgende steder:

Datoer:

26.10 SKRÅEN I NORDKRAFT, Aalborg

27.10 DEXTER, Odense

28.10 HOTEL CECIL, København K

29.10 ATLAS, Aarhus

Billetsalget begynder via spillestedernes hjemmesider mandag den 2. marts klokken 10.

Varm op med Kristina Holgersens helt nye, flotte musikvideo til sangen "Nu går vi gennem sne" fra 2019-albummet Ny start. Videoen er skabt af fotograf og arkitekt Zuhal Kocan.

”Videoen forsøger at indfange de landskabelige stemninger, som sangen rummer og peger på både de indre og ydre landskaber, vi som mennesker kan befinde os i”, fortæller Kristina Holgersen. ”Sangen har et ”vi” – en forbundenhed med andre mennesker eller naturen, som kraftcenter i det fundamentalt ensomme, hvor årstider og tid kan synes under opløsning. For mig udgør sangen en hjørnesten på Ny Start, hvis overordnede tematik er min egen hjemstavn og min flugt fra den”, tilføjer hun.  

Teksten til nummeret er baseret på Josefine Klougarts roman New Forest fra 2016.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA