x

RECession Festival klar med flere navne

RECession Festival klar med flere navne

Fem nye navne til den alternative Aarhus-festival

Spillestederne Radar og Headquarters danner rammen om den alternativt fokuserede RECession Festival, når den løber af stablen den 29. og 30. maj i år. 

RECession har netop offentliggjort fem nye navne, nemlig franske -ii- (billedet) samt danske Rådne Lunger, AEX, Pacific Swell og Dagens Kant.

-ii-

Bandet -ii-, der udtales Two Eyes, balancerer lys og mørke. De er ofte blevet sammenlignet med den mørke lyd fra Chelsea Wolfe, industrial-energien fra Nine Inch Nails og det elektroniske fra HEALTH, som i øvrigt også kan opleves på RECessinion. Siden dannelsen i 2017 har bandet spillet mange koncerter i både Frankrig og Tyskland.

Pacific Swell

Gruppen beskrives sådan af RECession: "Pacific Swell er lyden af de dage, hvor de få glimt fra aftenen før deler plads i sengen med den dårlige samvittighed og varmen, der insisterer på at holde dig vågen. Klemt fast mellem bølger og støv, udbrændt country, svenske læger og mexicanske dødedage trækker Pacific Swell dig tilbage til tågerne og de kulørte lamper til et sted, hvor det er okay at glemme, at der findes en dag i morgen."

"Siden de blev dannet i Grenaa i 2015 har de skabt sig et solidt følge i surf-mekkaet Klitmøller på den danske vestkyst. Siden har de spillet et væld af koncerter både inden- og udenlands. I foråret 2019 udgav de deres debut album, Horrific Smell, der til sommer vil blive fulgt op af singler fra deres kommende ep." 

AEX

Den københavnske synth-duo AEX består af sanger Laura Noszczyk og producer og musiker Steffen Rasmussen. AEX byder på melodisk, melankolsk og dansabel elektro, inspireret af tidlig fransk cold wave og den mørkere del af 80'ernes synth-pop. De seneste par år har duoen spillet supportjobs for navne som Solar Fake, Melotron, Vive La Feté og Agent Side Grinder – og senest for legendariske Nitzer Ebb i Store Vega i januar. I 2019 udkom debutalbummet Lost in Infinity, og senere i 2020 udkommer opfølgeren. Den nyeste single ”Echoes” er netop udkommet på streamingtjenesterne sammen med en selvproduceret musikvideo:

Artiklen fortsætter under videoen

Rådne Lunger

Gruppen spiller ifølge festivalen "nedtursrock, Detroitrock, tidlig hardcore, Hüsker Dü-style, og provinstråd mixet i en stor bulet skraldespand, med sange om forlængst knuste drømme, slidte hjerter og psykofarmaka." Det aarhusianske band består af erfarne kræfter fra blandt andet Singvogel.

Dagens Kant

Dagens Kant er en ny dansk rocktrio fra København, der tager udgangspunkt i personlige tekster  I februar 2020 udkom deres første single, "Skyggerne", et bud på hvordan dansksproget shoegaze kan lyde. Bassist Tommy Andersen og trommeslager Morten Ambye-Jensen lægger fundament for vokalist, guitarist og sangskriver Martin Gronemanns massive guitarflader, som er svøbt i distortion, delay og rumklang. I løbet af foråret 2020 udsender trioen yderligere en række singler.

Program for RECession Festival 2020:

Health (US) Speaker Bite Me, Kasper Staub, Mankind (SE), -ii- (FR), Pacific Swell, AEX, Dagens Kant, Rådne Lunger. Flere bands vil blive offentliggjort løbende.

RECession startede med en række af enkelte koncerter i år 2000, men i 2003 blev alle spillestederne en del af et større event, nemlig RECession Festival.

Siden da har festivalen præsenteret os for såvel verdensstjerner som upcoming bands inden for de alternative genrer. Her kan nævnes kendte navne som Trentemøller, The Fall, Spleen United og Marc Almond fra Soft Cell, som alle har været på programmet.  

Billetsalget er i gang på festivalens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA