Nyhed

PREMIERE: Rebecca Lou hylder Kvindernes Internationale Kampdag med ny single

GAFFA.dk - Alt om musik

I anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag udkommer Rebecca Lou med singlen ”Fight Like a Girl” i morgen den 6. marts. Du kan dog allerede høre den nu nedenfor.

De debuterede med en ep i 2018, og sidste år udkom de med deres første studiealbum Bleed – et album, der blev taget pænt imod. I morgen er de så klar med ny lyd i form af singlen ”Fight Like a Girl”.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Flænsende og følsom fuldlængdedebut


År 2019 bliver generelt året, som Rebecca Lou nok sent glemmer. Her spillede rockbandet blandt andet på Roskilde Festival, Spot Festival, Reeperbahn Festival og på Waves i Østrig. Førstnævnte optræden fik hele seks stjerner med på vejen af GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: Larm, for helvede!

I det nye år og årti har Rebecca Lou allerede haft et par gode koncertoplevelser. De optrådte til dette års GAFFA-Prisen i sidste uge, og umiddelbart efter besøgte de den norske festival by:Larm. Nu er de så klar til at præsentere os for deres nyeste single på stammen.


”Fight Like a Girl” er skrevet i anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag, som finder sted søndag den 8. marts. Singlen er rå og energisk, og sangen handler om at føle sig forsmået af det mandlige køn.

Om den nye single fortæller Rebecca Lou:
”Fight Like a Girl” er et anthem, der handler om at smadre uddaterede køns-stereotyper. At slås som en pige er en fantastisk ting, og vi bliver nødt til at generobre brugen og betydningen af det.”

LÆS OGSÅ: Jenny Wilson dj'er og giver koncert i Danmark


Kvindernes Internationale Kampdag bliver markeret med flere events den 8. marts. Hun Solo inviterer til en aften i kvindernes tegn på Hotel Cecil, hvor programmet vil bestå af talks og koncerter. Også Store Vega inviterer samme aften til fest for det kvindelige køn - her kan Rebecca Lou blandt andet opleves. 

Vi har snakket med forsanger Rebecca Lou for at blive lidt klogere på ny-udgivelsen og bandets syn på ligestillingsdebatten. 

Tillykke med den nye single. Hvad er jeres holdning til Kvindernes Internationale Kampdag og ligestillingsdebatten generelt?


– Tusind tak. Sangen bunder i mine oplevelser som kvinde i musikbranchen de sidste mange år – alle de fordomme og kvindehadske kommentarer, som jeg igennem tiden er blevet mødt med.
Sangen er lavet med et glimt i øjet, men man kan sige, at bagsiden er alvorlig. Kvindernes Internationale Kampdag er jo både en festdag, hvor vi fejrer kvinderne, men det er også en dag, der giver mulighed for at fortsætte det arbejde og de samtaler, vi har gang i.

Føler i som band et ansvar og et behov for at have en stemme i en stadig mandsdomineret branche?

– Man kan sige, at musikken ligesom er med til at fortælle en historie. Og den historie vil vi gerne dele, og så håber vi bare, at budskabet kommer ud til så mange som muligt. Her er kampdagen en god anledning til at hæve den stemme, man nu engang har.


I havde et vildt år 2019, og der er fuld fart over jer her i det nye år også – hvordan er det at være Rebecca Lou lige for tiden, og hvad er jeres ambitioner for det indeværende år?

– Åh, jeg har mistet track, men vi har vel spillet omkring 20-30 koncerter siden januar. Det er helt vildt, og vi er bare glade, trætte og spændte på samme tid. Der er knald på, og midt i al koncertræset prøver vi at få produceret lidt musik, og ellers forsøger vi bare at passe godt på hinanden.

– Vi har lige signet med et engelsk agentur, så vi regner med at skulle en tur til England og turnere senere i år, og derudover håber vi at kunne få lavet en plade mere. Om det bliver i år eller næste år kan jeg ikke afsløre, men vi er godt i gang og har allerede lavet et par numre.


Rebecca Lou turnerer resten af marts rundt i Tyskland, og de kan i øvrigt opleves på årets Spot Festival, der løber af stablen fra den 30. april-3. maj.

Hør "Fight Like a Girl"

ANNONCE