Nyhed

Countrylegende gæster Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Tanya Tucker gæster DR Koncerthusets Studie 2 den 5. november 2020

Efter 17 år uden nyt materiale fra countrylegenden Tanya Tucker gjorde hun i 2019 comeback med albummet While I’m Livin’. Sangerindens 61 år har da på ingen måde været en hæmsko: While I’m Livin’ indtjente hende sine første Grammy-statuetter for bedste countryalbum og bedste countrysang – 47 år efter Tuckers første Grammy-nominering. Derudover kårede Rolling Stone det til årets countryalbum.

Den texanske sangerinde er bedst kendt for sangen ”Delta Dawn”, som hun storhittede med i alder af blot 13 år. Som 14-årig toppede hun for førstegang den amerikanske country-hitliste med singlen ”What’s Your Mama’s Name”, og mod slutningen af 1970’erne var hun blandt navne som Emmylou Harris og Jessi Colter en af de mest fremtrædende kvindelige musikere på outlaw-bølgen, der blandede country med rock og en rå personlighed.


LÆS OGSÅ: Intens kvindeaften med HUN SOLO

Som årtierne er gået, har Tanya Tucker prøvet kræfter med hvilken som helst country-mode. I midten af 1980’erne gjorde hun comeback med albummet Girls Like Me, hvor tempoet er skruet i vejret og emmer af pop, og fra 1987 til 1993 udgav hun seks album, der alle solgte enten guld eller platin.

I alt er det blevet til 25 albumudgivelser fra den rutinerede countrysangerinde.


Billetsalget starter torsdag den 12. marts klokken 11.00 via DR Koncerthusets hjemmeside.

Kom i countrystemning med ”Delta Dawn”:

ANNONCE