Nyhed

Mens Danmark er lukket: Bull&Hjorth giver koncerter på Facebook

GAFFA.dk – alt om musik

Tangentspilleren er blandt andet kendt fra Peter Sommers band Tiggerne

Spillesteder aflyser koncerter på stribe grundet coronavirussens hærgen, musikere mister engagementer og dermed penge, og hvad gør man så? Tidligere i dag skrev vi om bassist Mathæus Bechs tiltag med livestreamede hjemmekoncerter, og nu lancerer singer-songwriter-duoen Bull&Hjorth alias sanger og guitarist Gorm Bull og tangentspiller Palle Hjorth – sidstnævnte kendt fra blandt andet Peter Sommers band Tiggerne – et lignende tiltag.

I en pressemeddelelse fortæller duoen:


"Mange danskere er alligevel hjemme og benytter sig af sociale medier. Vi trænger alle til lidt opmuntring og fællesskab i denne mørke tid. En historisk tid, som minder lidt om 40’ernes besættelse. Vi er lukket inde. Gået i hi. Opmuntringen kunne ligge i lidt musikalsk adspredelse."

Bull&Hjorth giver derfor to smugkoncerter og sender dem live på deres Facebook-side: Søndag den 15. marts klokken 20 opfører de sidste års udgivelse Alt er nu fra start til slut. Mandag den 16. marts klokken 20 holder de så forpremiere på efterårets udgivelse Himlen og dybet.

Det hele bliver interimistisk optaget, da Bull&Hjorth selv står for alt omkring optagelsen. Der er jo ingen grund til at bringe for mange folk sammen, som de bemærker.


Koncerten er som udgangspunkt gratis, men man er velkommen til at sende et bidrag på MobilePay 92235.

Koncerten bliver senere lagt på YouTube og hjemmesiden perron.dk

Bull&Hjorth har fem fælles udgivelser bag sig, hvoraf den første, albummet Huskekager, udkom i 2014. Gorm Bull har desuden deltaget i Dansk Melodi Grand Prix i 1993 og 1996 og var med til at skrive og synge på den storhittende håndboldsang "Danmarks jernhårde ladies" fra EM i 1994 sammen med det kvindelige håndboldlandshold, der vandt guld ved slutrunden.


Palle Hjorth har spillet tangenter for en række af Danmarks helt store navne, blandt andre Savage Rose, Povl Dissing og aktuelt Poul Krebs og Peter Sommer. Sidstnævnte har endda opkaldt en sang på sit nyligt udsendte album Stærk strøm over ujævn bund efter Hjorth, "Mørket trumfes af Palle Hjorth".

LÆS OGSÅ: Coronavirus får musiker til at åbne virtuelt spillested

Varm op med en releasekoncert fra Paletten i Viborg, april 2019:


v>
ANNONCE