x

CORONAKONCERTER: Nyt på programmet fra nystartet virtuelt spillested

CORONAKONCERTER: Nyt på programmet fra nystartet virtuelt spillested

Der er tilføjelser til programmet på coronakoncerter.dk.

Lydmor kan blandt andre opleves på det nye virtuelle spillested coronekoncerter.dk, som vi første gang skrev om den den 13. marts. Resten af spilleplanen kan du se i bunden af artiklen.

Konceptet er startet af musiker Mathæus Bech, der var særdeles hurtig til at spotte muligheden for at samle folk om musikken på en ny, anderledes og i disse tider en sikker måde. 

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Løb stormløb på pladebutikkerne i stedet for at hamstre toiletpapir

Koncerterne bliver live-streamet fra Mathæus Bechs stue i København, og han håber på at kunne præsentere én koncert hver dag, så længe spillestederne er lukket ned. Der bliver ikke skelet til genrer, og man vil kunne opleve alt fra indie-pop over klassisk musik til jazz. Coronakoncerter.dk vil blive drevet som et non-profit-initiativ, hvor der vil være mulighed for at give donationer, der går ubeskåret til aftenens musikerne.

– Det er ikke sjovt at være musiker lige nu. Jeg synes, det er så synd, at et så skrøbeligt erhverv bliver ramt så hårdt. Det ville være naivt at tro, at dette projekt kunne redde nogen ud af den situation – der må man bare håbe, at regeringen også tænker på kunstnerne og ikke kun arrangørerne – men kunsten har det med altid at finde en vej. Nok kan man lukke et helt land ned, men kunsten lukker aldrig, siger Mathæus Bech.

LÆS OGSÅ: R.E.M.s dommedagshit genindtræder på hitliste

Koncerterne er gratis, men man kan vælge at støtte kunstnerne, der i de kommende måneder får store problemer med deres indtjening, gennem donationer på hjemmesiden.

– Man bestemmer selv, hvor meget man i givet fald vil give. Blandt de kunstnere, som dukker op på kanalen i de kommende uger er et københavnsk indie-band, en strygekvartet samt et 10-mands orkester fortæller Mathæus Bech, der blandt andet er bassist i folkbandet Mynsterland og kvintetten Dybfølt. Han har selv fået aflyst omkring 20 koncerter det næste stykke tid.

Koncertkalenderen vil løbende blive opdateret på coronakoncerter.dk, hvor man også kan henvende sig, hvis man har lyst til at spille en koncert. Koncerterne vil blive streamet via coronakoncerter.dk, via Facebook og streamingtjenesten twitch.tv

Indtil videre ser den sådan ud for den kommende tid:

16. marts 2020 kl. 20.00 - Dybfølt

17. marts 2020 kl. 20.00 - Mika Akim

18. marts 2020 kl. 20.00 - Jonas Due & Oilly Wallace

19. marts 2020 kl. 20.00 - Lucky Lo

20. marts 2020 kl. 20.00 - Oscar Mukherjee

21. marts 2020 kl. 20.00 - BishBusch

22. marts 2020 kl. 20.00 - Lydmor

23. marts 2020 kl. 20.00 - Julian Sveigaard Jørgensen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA