Nyhed

Mens corona hærger: Roskilde Festival indgår samarbejde med europæiske festivaler

GAFFA.dk – alt om musik

Imens kampen mod coronavirus fortsætter, har flere europæiske festivaler allieret sig for at sikre rammerne for festivalfællesskabet.

”Vi forventer alle at gennemføre vores festivaler til sommer. Vi vil stå sammen om at gøre det sikkert og forsvarligt over for vores deltagere og omverden,” lyder det i en fælles erklæring fra de europæiske festivalers arrangører.

Samarbejdet indebærer, at festivalerne deler viden og erfaring med hinanden og samtidig er i tæt dialog med myndigheder og beredskaber for fortsat at kunne afholde sommerens arrangementer.


Derudover fokuserer samarbejdet også på at tage hånd om hele festivalbranchen:

”Det handler om at tage ansvar for begivenhederne – og det handler om at tage ansvar for den branche, vi er del af. En branche, hvor vi, som de store festivaler, er sidste led i en fødekæde, hvor de mindre aktører – kunstnerne, spillestederne, lyd- og lysproduktion og mange flere – allerede lider under den alvorlige situation, vi står i. Lider så meget, at de måske ikke kan rejse sig igen, hvis ikke de får muligheden for at være med på festivaler som vores. Ved at holde vores festivaler til sommer kan vi være afgørende for, at branchen overlever,” står der i erklæringen.

LÆS OGSÅ: ROSKILDE FESTIVAL: "Vi forventer stadig at afholde festivalen"


Roskilde Festival har desuden offentliggjort en række svar på ofte stillede spørgsmål om COVID-19 og festivalen. De oplyser blandt andet, at der ikke er nogen artister, der har aflyst, og at de udarbejder en sikkerhedsplan for at forhindre smittefare. Du kan få flere svar på Roskilde Festivals hjemmeside.

Roskilde Festival løber af stablen den 27. juni – 4. juli i år.

ANNONCE