x

STREAMING: Spotify vil støtte musikindustrien med to nye tiltag

STREAMING: Spotify vil støtte musikindustrien med to nye tiltag

Musikbranchen kan nu modtage op til 10 millioner dollars fra den svenske streamingtjeneste Spotify. Du kan også snart sende økonomisk støtte direkte til din yndlingsmusiker.

Efter adskillige turnéer og koncerter er blevet aflyst på grund af coronavirus, har Spotify offentliggjort to tiltag, der skal støtte musikere og andre folk i musikbranchen.

Med det ene tiltag, COVID-19 Music Relief, har Spotify indgået et samarbejde med tre fonde, der tilbyder økonomisk støtte til de mest trængende i musikindustrien. De tre fonde er MusiCares, PRS Foundation og Help Musicians.

Hver gang en person donerer penge til en af de tre fonde via Spotifys hjemmeside for COVID-19 Music Relief, matcher Spotify beløbet. Streaminggigantens maksimale budget for donationer er på 10 millioner dollars, hvilket svarer til knap 69 millioner danske kroner.

LÆS OGSÅ: CORONASTØTTE: Lionel Richie vil genoplive ”We are the World"

Det andet tiltag muliggør donationer fra dig og direkte til din yndlingskunstner. Via den enkelte musikers Spotify-side kan de henvise direkte til en selvvalgt fond.

”Dette vil give artister på Spotify muligheden for at linke til en verificeret fond-hjemmeside til støtte for dem selv, en anden musiker i nød eller til et andet initiativ,” skriver streamingtjenesten på sin hjemmeside og tilføjer, at det er frivilligt for musikerne at henvise til en fond, og at Spotify ikke vil tage noget andel af de donerede beløb.

Det sidste tiltag er endnu ikke implementeret, men Spotify garanterer, at det snart bliver en realitet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA