x

Catbird klar med toer

Catbird klar med toer

Da duoen Catbird - alias Billie Koppel og Frank Hasselstrøm - i 2002 udsendte debutalbummet "Sliding From The Moon", udløste det nomineringer til to DMA-awards (Årets Sangerinde og Årets Producer), samt DR P3's pris som "Årets nye navn".

Nu er de klar med en angiveligt mere akustisk orienteret opfølger, som har fået titlen "Among Us" og udkommer den 6. oktober.

Sangene er skrevet i tiden efter tabet af Billies far, Thomas Koppel, som dog nåede at medvirke på harmonika i sangen "How Long Must I Wait". Og netop tabet har været afgørende for den drejning, duoens lyd har taget på den kommende plade.

Det mere enkle og akustiske udtryk tog, ifølge en udtalelse fra duoen, form i en "surrealistisk og stærkt sanselig tid, hvor Billie og Frank forelskede sig i det ærlige, nærværende og enkle udtryk, uden skelen til tidens trends og kommercielle hensyn. Sangene blev til omkring klaveret, hvor nattens rolige åndedrag hjalp tonerne på vej".

Den kommende plade vil således byde på et cinematisk inspireret univers, hvor navne som såvel Tim Buckley og Ennio Morricone som David Lynch spøger i kulissen.

Albummet er indspillet live med musikerne i Catbirds hjemmestudie i et kolonihavehus i Sydhavnen, og byder på en række gæstemusikere.

Pladens line-up:

Billie Koppel: Vokal
Frank Hasselstroem: Klaver, guitar, trombone, percussion, div. klokkerspil

Gæster:
Guitar: Jakob Bro (Teitur, I Got You on Tape)
Kontrabas: Anders Christensen (Raveonettes, Caroline Henderson),
Trommer: Anders Holm (Radiostar, Savage Rose),
Vibrafon: Peter Roenn-Poulsen (Radioens Symfoniorkester),
Trompet: Jakob Buchanan (Pauseland)
Tablas: Flemming Rothaus (Bell Café)
Raul Rekow: (Santana, Aretha Franklin)
Strygere: Monika Malmquist, Helena Nielsen, Samira Dayyani, Jens Balslev, Ask Futtrup og Bastian Schneider.

Catbird på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA