x

Aarhus Took It præsenterer endnu et hovednavn

Aarhus Took It præsenterer endnu et hovednavn

Den som navnet antyder århusiansk baserede rap-festival Aarhus Took It afvikles i år for niende gang, og ligesom de seneste adskillige år er det spillestedet Train, der lægger lokaler til.

Nu er alle navne på plads, og arrangørerne afslører i løbet af indeværende måned det fulde program. Arrangørerne har allerede varslet Clipses ankomst, og nu føjes endnu et hovednavn til programmet.

Det drejer sig om den amerikanske rapper Bun B (billedet) fra Port Arthur, Texas, der betegnes som en legende inden for Dirty South-genren.

Sammen med nyligt afdøde Pimp C udgjorde Bun B duoen UGK, som siden 1992 har nydt stor kommerciel og kunstnerisk succes og i dag ses som en af de væsentligste inspirationskilder for den succesfulde sydstatsrap med navne som Ludacris, Chamillionarie og Paul Wall i front.

Som solokunstner har Bun B udgivet to album. Seneste album er "II Trill" fra 2008, som gik direkte ind på førstepladsen på den amerikanske Billboard-hitliste.

Arrangørerne kalder Bun B - som iøvrigt har samarbejdet med såvel kolleger i sydstatsgenren som navne som Talib Kweli og superstjerner som Jay-Z og Scarface - en af de mest reflekterende og intelligente rappere på den amerikanske scene lige nu. Det er første gang, Bun B spiller i Europa.

Aarhus Took It
Train, Toldbodgade 6, Århus
9.-11. oktober

Mere info


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA