Nyhed

Hugo Helmig annoncerer koncerter

GAFFA.dk – alt om musik

Kan opleves på Train og i Vega i november og december

Efter et års pause fra musikbranchen er Hugo Helmig tilbage, da han i fredags overraskede med ep'en LULU Vol. 1. Nu er den unge hitmager også klar til at stå på scenen igen, når han spiller to koncerter på Train i Aarhus den 26. november og Store Vega i København den 3. december 2020.

I 2017 blev karrieren kickstartet for den 18-årige Hugo Helmig, der med debutsinglen ”Please Don’t Lie” strøg til tops i Danmark og Tyskland. Sidste forår trak han så midlertidigt stikket fra musikbranchen efter at være trådt ind i en verden med angst og stofmisbrug.


Et år er nu passeret med rehabilitering og sangskrivning, og Hugo Helmig er omsider klar med seks nye sange i form af LULU Vol. 1. Sangene beskriver på hver sin måde de begivenheder, der udspillede sig for ham i foråret 2019.

– Sangene er bygget op som en fortælling om det år, jeg har været igennem. LULU Vol. 1 udgør, som navnet antyder, kun første del af et mere sammensat værk, og dette er den mørke og undersøgende halvdel af historien, siger Hugo Helmig, der har opkaldt albummet efter det kælenavn, Lulu, hans mor gav ham som lille. 

LÆS OGSÅ: Hugo Helmig annoncerer nyt album i kækt opslag


– Jeg var bange for, at folk ville vende mig ryggen. At de aldrig ville høre min musik mere, og ingen ville komme til mine koncerter. Men samtidig modtog jeg en masse søde beskeder fra folk, og jeg fik en klar følelse af, at de forsøgte at forstå min situation, at de bakkede mig op i min kamp. Det blev jeg simpelthen så glad for, og lige dér besluttede jeg, at jeg var nødt til at bearbejde den her situation ved at fortælle sandheden gennem min musik, fortæller den nu 21-årige sanger.

LULU Vol. 1 er skrevet og produceret af Hugo Helmig i tæt samarbejde med hans faste makker og tidligere Flødeklinikken-medlem Emil Falk. Desuden er musikvideoen til ”Curtains og My Life” instrueret af Martin Skovbjerg, der er med i den elektroniske gruppe AV AV AV. 

Billetsalget til koncerterne er netop begyndt på Ticketmaster.dk


Hugo Helmig giver efter planen sin første optræden efter sin ufrivillige pause på årets Roskilde Festival, hvor også far Thomas er på plakaten.

GAFFAs anmelder var i øvrigt godt tilfreds med Helmigs nye ep.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Helmig samler stumperne og sig selv op på ny ep


Varm op med Helmigs nye video, "Curtains of My Life":

ANNONCE