x

BEDST LIGE NU – URBAN EDITION: De bedste tracks fra marts

BEDST LIGE NU – URBAN EDITION: De bedste tracks fra marts

Vores urban-ekspert har samlet de bedste singler fra marts måned.

Med corona-krisens fremkomst og det dertilhørende nødråb fra alle kanter af dansk musik har GAFFA hele måneden opfordret til at støtte danske kunstnere. Helt ekstraordinært kigger vi i forlængelse af dette tilbage på marts måneds udgivelser i dansk urban, en genre med vækst, talent og stor vitalitet, og guider dig igennem de 12 bedste.

Alle 12 tracks er udgivet i marts, er af danske artister og er produceret af danske producere. Hvis du vil vide mere om, hvordan du generelt kan støtte danske artister, så læs mere om kampagnen #StøtEnMusiker her

Beko – Fængselsbrev
Beko bliver ved med at udvikle sig og dyrker det refleksive i sine tekster ret godt – her med "Fængselsbrev". Titlen kunne godt lidt insinuere, at Beko ville falde i klichégryden, men han slipper helt helskindet fra det.

Faustix ft. Skinz – Glemmer Alting
Det er poppet, det er iørefaldende, og det er næsten et pletskud på konceptet "How to make a hit song", der lader til at være fulgt til punkt og prikke. Men det gør ikke så meget – excuse me, mens jeg danser videre.

Lillebittebock – For Evigt Taknemmelig
Lillebittebock udgav i starten af marts sin fem numre lange ep Ondskaben Tog Over. Åbningstracket "For Evigt Taknemmelig", der starter afdæmpet med klaver og strygere og efterfølgende går i en form for fremtidstrance, understreger Lillebittebocks evne til at formidle følelser, så det kan mærkes.

Sophia – Uden Mig
Sophia er ret unik i dansk urban; hun synger, så det lyder ubesværet for ørerne og har en virkelig smuk klang. På "Uden Mig", produceret af Mike Lowrey og Kephoi, viser hun ikke kun overlegenhed i sin sang, men også mod en eks-kæreste, mens hun på det vanedannende omkvæd proklamerer, at han fremover må klare sig uden hende.

Lord Siva - Bedre
I fredags udgav Lord Siva sit tredje dansksprogede album Lys. På et album med 16 tracks er det særligt den Hennedub-producerede "Bedre", som skinner og på glimrende vis understreger Lord Sivas svævende poppede lyd.

Durani ft. Jeng – Hånd I Hånd
Med sit melodiske flow drømmer Durani om en tur til Bali under tonerne til produceren Jeppe Rønns catchy lyd, mens debutanten Jeng, som er deltager i projektet Karrierekanonen 2020, bl.a. bidrager med et latterligt godt vers.

DON x LEE x BARBER ft. Ham fra Syd – Lacag
Raptrioen fra Aarhus og Ham fra Syd dyrker humoren og spiller på temaet penge (betydningen af "lacag" på somalisk) på en helt igennem fjollet – men gennemført – måde til et fænomenalt klavertungt beat fra produceren Malthe Nørgaard, hvor lyden løbende spices up med bemærkelsesværdige ad-libs.

Carmon – Comfort
Carmon er blandt de rappere, der ikke lader vente på sig. Sidste år udgav han sit debutalbum Tålmodighed, der var en tvivlsom fornøjelse. "Comfort" er hans tredje single siden da, der indikerer, han er godt på vej igen, og hvor han gør det, han er bedst til: At dyrke det hårdkogte.

Jacline – Harley Quinn
Et minimalistisk beat, en freestyle og en masse vellykkede vittige punchlines. ‘Harley Quinn’ er nok den mest atypiske debutsingle, jeg længe har hørt. Men trods manglen på et omkvæd, fungerer det alligevel. Man mærker energien og fornemmer hurtigt, at der er tale om en kvindelig rapper, der lader til at have helt styr på sit flow ligesom Tessa; og det er altid belejligt med flere dygtigere kvinder i dansk urban!

Noah Carter ft. Benny Jamz – Gary Payton
Det eneste engelsksprogede track på listen, "Gary Payton", er et særligt et af slagsen, og det er ikke kun, fordi der er tale om, at to erfarne, dygtige rappere i dansk urban er gået sammen. Jeg kan ikke mindes et nummer i dansk kontekst, der i den grad har omfavnet lyden af UK-drill og har sat en høj barre for det; det er hårdt, det er slagkraftigt, men også temmelig køligt leveret.

AMAL – VEAF
AMAL leger på "VEAF" med et narrativt orienteret tekstunivers, hvor han refleksivt ser tilbage på en opvækst på Aldersrogade. AMAL er en dygtig historiefortæller og excellerer på "VEAF" særligt i at kunne indfange momentet mellem at være låst af sine omgivelser, men alligevel bryde ud af dette og turde drømme om mere.

Larry 44 ft. Node – Nådig
På "Nådig" bringer Herlev-rapperen Larry 44 i selskab med Node og til lyden af produceren SRVNY’s klanglige toner et helt perfekt udpenslet eksempel på en overlevelseshistorie fra gaden. Tonen er afdæmpet, alvorsfuld og overskudsagtig og understreger, at Larry 44, trods kun tre singler under eget navn, er en kunstner, der er værd at holde øje med.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA