Nyhed

MÅLING: Danskerne hører mere musik under coronakrisen

GAFFA.dk – alt om musik

Antallet af danskere, der hører musik i over to timer om dagen er steget fra 32 procent til 38 procent.

Nu hvor det ikke er muligt at deltage i større koncerter og andre kulturarrangementer, er danskerne begyndt at høre mere musik hjemme i privaten. Sådan lyder det i en måling foretaget af Voxmeter.

Resultatet, der bygger på svar fra 1.000 respondenter viser, at antallet af danskere, der hører musik i over to timer om dagen er steget fra 32 procent til 38 procent. Stigningen er sket i perioden efter, at regeringen forbød forsamlinger på over 100 mennesker den 11. marts.


Voxmeter oplyser også, at musikken især bliver hørt i radioen. Dermed må man altså antage, at danskerne generelt hører mere radio, hvilket hænger fint sammen med, at flere arbejder hjemmefra.

LÆS OGSÅ: STREAMING: Spotify vil støtte musikindustrien med to nye tiltag

På et initiativ af kulturminister Joy Mogensen valgte DR's radiokanaler P3 og P4 at spille mere dansk musik i radioen fra den 25. marts for at støtte de danske musikere. 80 procent af den musik, de to kanaler spiller er nu dansk, hvorimod tallet var 49 procent før, oplyser DR.


I Voxmeters måling bliver det også fremhævet, at flere danskere siden starten af marts har haft en stigende lyst til at gå til koncerter og høre livemusik.

Også i udlandet påvirker coronavirussen folks musikvaner. Imens antallet af streams i Storbritannien er steget over den sidste uge, er salget af fysiske album dog faldet, fortæller NME.

I sidste uge udgjorde streaming godt 82 procent af musikmarkedet, hvorimod det var godt 76 procent ugen før. Samtidig udgjorde sidste uges salg af fysiske plader blot 12 procent – et fald fra godt 20 procent for to uger siden.


ANNONCE