x

Duffy fortæller uhyrlige detaljer om kidnapning og voldtægt

Duffy fortæller uhyrlige detaljer om kidnapning og voldtægt

"Nu kan jeg lægge dette årti bag mig"

For halvanden måned siden afslørede den walisiske sanger og sangskriver Duffy, at årsagen til, at hun for ti år siden forsvandt fra offentligheden efter flere år med stor international succes var, at hun var blevet kidnappet, indespærret og voldtaget. Dengang gik hun dog ikke i detaljer.

Nu har Duffy offentliggjort et længere brev online, hvor hun udførligt redegør for, hvad der skete med hende, og hvordan det har påvirket hende efterfølgende. Det er uhyggelig læsning, som vi ikke har lyst til at gengive minutiøst. Vi bringer dog nedenfor et resumé, som vi har gjort så skånsomt som muligt – men videre læsning er på eget ansvar, da det indeholder uhyggelige detaljer:

Duffy blev på sin fødselsdag (23. juni, formodentlig 2011, red.) bedøvet med stoffer på en restaurant og bortført til et andet land, både på et fly og bag i en bil. Her blev hun installeret på et hotel og voldtaget. Hun overvejede at flygte, men havde ingen kontanter og frygtede, at hendes overgrebsmand ville melde hende savnet hos politiet. Hun fløj hjem med sin overfaldsmand og blev herefter holdt indespærret og blev bedøvet af stoffer i sit eget hjem i fire uger. Duffy husker ikke, om hun blev voldtaget i sit hjem, men husker at blive voldtaget på det udenlandske hotel, hvor hun til gengæld ikke blev bedøvet af stoffer, muligvis fordi hendes gerningsmand ikke turde flyve med stofferne.

Herefter blev Duffy forladt af overgrebsmanden. Hun blev opsøgt af venner og familie, der kunne se, at der var noget galt, men hun turde ikke fortælle dem om overgrebene, da hun frygtede for sit liv. Senere har hun dog ved to lejligheder fortalt to kvindelige politifolk om overgrebene, ligesom hun har talt indgående med en psykolog.

I lange perioder gik Duffy ikke uden for en dør, og på et tidspunkt klippede hun alt sit hår af. Hun skriver, at hun har haft flere affærer efter overgrebet, men at de blev kortvarige, fordi hendes elskere "ville have personen fra albumcoveret" og ikke den iturevne sjæl, hun var blevet. Hun skriver også, at hun er flyttet fem gange for at komme væk fra sin overgrebsmand, men at hun nu føler sig i sikkerhed.

Duffy slutter med at skrive, at hun ikke vil komme med flere uannoncerede udtalelser, men at hun håber at kunne udgive musik igen på et tidspunkt. "Jeg skylder mig selv at udgive et værk, men jeg tvivler på, at jeg nogensinde igen vil blive den person, folk engang kendte," skriver hun.

Duffy fortæller også, at hun har fået mange opmuntrende beskeder, efter at hun første gang fortalte sin historie, og hun føler sig nu lettet.

"Jeg kom tilbage til Wales for nylig; jeg stod og kiggede på havet og følte en del af mig ånde igen, jeg havde distanceret mig selv fra det hele."

Hun slutter: "Nu kan jeg lægge dette årti bag mig. Hvor fortiden hører til. Forhåbentlig kommer der ikke flere 'Hvad skete der med Duffy-spørgsmål', nu ved I det ... og jeg er fri."

LÆS OGSÅ: Duffy er tilbage – deler ny sang i svær tid

For to uger siden lod Duffy BBC Radio 2-værten Jo Whiley offentliggøre en ny Duffy-sang med titlen "Something Beautiful". Sangen er endnu ikke udgivet officielt, men du kan høre den nedenfor.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA