x

Neil Young udsolgt

Neil Young udsolgt

Selvom den canadiske rocklegende Neil Young har gæstet Danmark ikke mindre end tre gange i år, kunne arrangørerne her til morgen melde alt udsolgt til herrens koncert i Horsens den 28. august. Således blev de udbudte 4500 billetter solgt på to døgn.

Også en anden canadisk legende, Leonard Cohen giver udsolgt koncert i Forum i København til oktober, selvom det kun er halvanden måned siden han gav to koncerter i Danmark.

Interessen er altså fortsat stor for de populærmusikalske koryfæer, som Danmark har været yderst velbesøgt af de seneste års tid, hvor også Lou Reed, Bob Dylan, Bruce Springsteen og Kris Kristofferson har været forbi.

En del af forklaringen på, at Cohens koncert denne gang er udsolgt - i modsætning til de sidste besøg, hvor der var flere tusinde ledige billetter til hans koncert i Århus - kan være, at der er tale om en indendørs koncert, som efter manges mening er en mere passende ramme for en Cohen-koncert.

Desuden foretrækker en del af den aldrende sangers publikum muligvis at sidde ned fremfor stedionkoncertens implicitte ubekvemmeligheder. Da sommerens udendørskoncerter blev annonceret i foråret, var utilfredsheden over rammerne for de udendørs koncerter i al fald stor på fanforummet leonardcohenforum.com.

Og så faldt Cohens besøg tidligere på sommeren jo sammen med årets Roskilde festival, så folk, der af den grund har været forhindrede, har benyttet muligheden for at tage revanche.

Endelig kan det naturllgvis tænkes, at rygtet - det være sig fra anmeldere, venner eller kolleger - har spredt sig om, hvilke fænomenale koncerter der var tale om ved såvel Cohens som Youngs sidste besøg, hvor GAFFA i begge tilfælde dryssede de maksimale seks stjerner udover de grånende mestre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA