x

Silkeborg Reggae Festival præsenterer program

Silkeborg Reggae Festival præsenterer program

Man skal muligvis være hurtigt ude, hvis man har lyst til at deltage i årets udgave af Silkeborg Reggae Festival, der i år løber af stablen for tredje år i træk.

I al fald udbydes kun 1500 billetter, og der satses på det "modne publikum", hedder det i en pressemeddelelse. Man har valgt det begrænsede antal billetter for at sikre alle en god oplevelse, hedder det videre.

Arrangementet, som afvikles den 14.-17. august i naturskønne rammer i Them syd for Silkeborg, byder på en lang række navne fra både ind- og udland, ligesom der er gjort meget ud af festivalens gastronomiske dimension. Man vil således på pladsen kunne finde diverse økologiske udbud, et "jamiacansk folkekøkken", velassorterede barer med videre.

Fra udlandet kommer blandt andre den tidligere Black Uhuru-forsanger Michael Rose, som i dansk sammenhæng blandt andet har kunnet høres på Pharfars nye plade "A RubADub Sunday in Copenhagen".

I den garvede ende finder vi også engelske Jah Shaka (billedet), som har været aktiv på scenen i fyrre år, og kommer og spiller roots og dub.

Fra Jamaica kommer Black Scorpio feat. Echo Minott & Lord Sassafrass, ligesom man kan glæde sig til Studio One-legenden Ken Boothe.

Vinderen af European Reggae Contest, som er en af Silkeborg Reggae Festivals samarbejdspartnere, er også på programmet. Det drejer sig om schweiziske Elijah & The Dubby Conquerers.

Den danske reggaescene vil være repræsenteret ved blandt andre Babylove & the Van Dangos, BliGlad, Djosos Krost og Bo Marley.

På DJ-scenen får festivalen besøg af crewet bag den nu seks år gamle klub fra Stengade30 RubADub Sundays, som har spillet en ganske central rolle i forbindelse med de senere års danske reggae-bølge.

Som noget nyt i år inviteres til workshops, hvor blandt andre dansetruppen Utamaduni og det norske band Manna vil stå for henholdsvis danse- og trommeundervisning.

Derudover vil der være "Jamacian dance workshop" ved Sade, som er professionel danser og vil instruere i, hvordan man bevæger sig til dancehall på Jamaica. Desuden indbydes til DJ-workshop, hvor man kan lære at "mikse" plader af DJ Souljah fra Universal Soundsystem.


Raggapak - Silkeborg Reggae Festival 2008

Billetinfo:
Tors-Søn 500kr
Lør-Søn 350kr

Endagsbilletter:
Tors 100kr
Fre 250kr
Lør 250kr
Søn 150kr

Festivalens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA