x

Wolfmother bekræfter opløsning

Wolfmother bekræfter opløsning

Kun et enkelt album og en live-dvd blev det til for australske Wolfmother, som nu i en udtalelse på deres MySpace-profil officielt bekræfter rygterne om, at bandet har valgt at gå hver til sit.

I en meddelelse fra bandets pladeselskab hedder det, at først basssist og keyboardspiller Chriss Ross og siden trommeslager Myles Heskett har valgt at forlade bandet grundet "uoverstigelige personlige og musikalske uoverensstemmelser".

Det fremgår yderligere, at de to har arbejdet på fælles materiale, som de vil fortsætte med i fremtiden.
Eneste tilbageværende medlem, frontmand Andrew Stockdale, vil fortsat optræde under Wolfmother-navnet, og søger p.t. nye musikere.

Trioen, som har trukket store veksler på tung, psykedelisk 70'er-rock, udsendte deres eponyme debutplade i sommeren 2006, og anmelderne pegede navnligt på Led Zeppelin og Black Sabbath som åbenlyse inspirationskilder.

Gruppen optrådte på Roskilde Festival i 2006, samt i både København og Århus i februar 2007. I sidstnævnte tilfælde var GAFFAs anmelder begejstret:

"Med ung energi øser de af heavyrockens 70'er-sjæl fratrukket tyngende nostalgi og selvhøjtidelighed. Deres riffs smager af gamle klassikere uden at plagiere (...) fuld riffvaluta for rockskillingen på en råkold vinterlørdag".

Sidste efterår fortalte Andrew Stockdale amerikanske Rolling Stone, at bandet arbejde på en toer. Den kommer fans tilsynelandede til at kigge langt efter - i al fald med gruppens originale besætning.

Læs pressemeddelelsen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA