x

Hair extensions, Site Manager og studerende

Hair extensions, Site Manager og studerende

Martine Birlund blev iværksætter, da hun gik i gymnasiet. Det er hun stadig, men er også site manager for en iværksætterportal. Og så tager hun lige en HD-uddannelse ved siden af!

24-årige Martine Birlund er iværksætter med egen beauty-virksomhed, site manager på fuld tid hos iværksætterportalen Amino.dk, studerende, kæreste, veninde, datter, hundeejer – og hun kan lide det sådan.

“Jeg har altid arbejdet meget og sat ting i gang, så jeg tror, at det er ret naturligt for mig at kaste al min energi i noget og kæmpe for det”, fortæller hun.

Martine Birlund holder i løbet af en almindelig arbejdsuge Amino.dk kørende med alt fra søgemaskineoptimering til kontakt til programmørerne på Filippinerne. Men hun kan også stå med en betalende kundes hårpragt i hænderne og montere extensions i hendes egen virksomhed Proextensions and Beauty, som hun kører i “fritiden” – når hun da ikke læser HD på Copenhagen Business School (CBS).

Iværksætter fra gymnasieårene

Martine Birlund er god til at holde benene på jorden og mange bolde i luften samtidig. Allerede i gymnasietiden jonglerede hun nemlig både med egen virksomhed og studieliv:

“Mens jeg gik i gymnasiet, startede jeg min lille extensions-virksomhed sammen med en tidligere partner. Og det gik faktisk virkeligt godt, så vi åbnede kort efter en salon på Frederiksberg”, fortæller hun.

“Og vi lærte begge to rigtig meget af det. Ikke bare fordi vi skulle lave håret, men også fordi vi selv skulle have styr på moms, skat og hjemmeside. Og hvad der nu ellers hører med til at starte en virksomhed”, forklarer hun.

Martine Birlund blev interesseret i HD-uddannelserne på CBS, hvor det er muligt både at have et fuldtidsarbejde og samtidig studere erhvervsøkonomiske fag på bachelorniveau.

“Jeg kan godt lide, at man kan bruge det, man lærer, konkret i sin hverdag. Derfor blev jeg også allerede i gymnasiet klar over, at jeg ville læse en HD bagefter”, siger hun.

“Jeg havde bare ikke lyst til at sidde fem år mere på skolebænken, inden jeg kunne få lov at komme ud og bruge min viden til noget”.

gallery_large

God for iværksættere

“For sådan en som mig, er HD en rigtig god mulighed. Man lærer noget i skolen den ene dag, og så tager man på arbejde den næste og kan bruge det med det samme. Det er noget helt andet end “bare” at gå i skole”, siger Martine Birlund.

Hun mener netop, at uddannelsen egner sig godt til iværksættere og folk, der arbejder i mindre virksomheder. Fordi den giver et bredt indblik i det at drive virksomhed og dermed klæder de studerende på til at kunne kommunikere bedre på tværs af faggrupper:

“Jeg sidder jo for eksempel ikke og bogfører eller laver regnskab til daglig. Men når jeg snakker med vores revisor, ved jeg faktisk, hvad det er, han taler om. Jeg er også langt fra programmør, men fordi jeg har taget et nyt valgfag, der hedder Python Programming, har jeg nu pludselig fået en helt anden forståelse for, hvad det er, Amino.dk’s udviklingshold på Filippinerne laver”, fortæller hun.

Når Martine Birlund er færdig med anden del af sin HD-uddannelse om to år, er det ikke for at bruge den som springbræt til et jobskifte eller for at læse videre, selvom det også er muligt med en HD på CV’et:

“Jeg har det rigtig godt der, hvor jeg er nu”, siger hun.

“Og for mig handler HD-uddannelsen heller ikke så meget om at få et diplom på, at man har taget en anerkendt uddannelse. Det handler om, at man får noget viden med sig, som man kan bruge i sit arbejde her og nu”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA