x

P3 fejrer livemusikken i morgen

P3 fejrer livemusikken i morgen

Sammenfaldende med arrangementet Beatday08 på Docken i København, hvor en stribe danske og internationale kunstnere optræder, har Danmarks Radios P3 valgt at udråbe den 9. august til Liveday08.

Det betyder i praksis, kanalen udelukkende vil sende livemusik dagen igennem og således tegne et portræt af koncertåret 2008, som det hidtil har taget sig ud.

- P3's lyttere er blandt de flittigste koncertpublikummer, og det er en fornøjelse at kunne give dem muligheden for at genopleve nogle af årets vigtigste koncerter fra hele landet - eller måske endda præsentere dem for et møde med et nyt navn, som de ikke selv havde opdaget endnu,
siger P3s musikchef Lars Trillingsgaard.

Med Camilla Jane Lea som vært vil der desuden fra 16 til 17 og igen fra klokken 19 blive transmitteret direkte fra Beatday08 samt fra Skanderborg Festivalen. Her diverteres med interviews, stemningsreportager og direkte livemusik med blandt andre Blue Foundation, Dúné og Figurines.

Yderligere vil Liveday08 også inkludere interviews med såvel musikere som publikum om, hvordan koncertsituationen opleves fra henholdsvis scene og foran den, ligesom livekoncertens mange former vil blive diskuteret.

Hvorfor trækker rockens gamle koryfæer stadig fulde huse? Og hvad betyder det for livescenen, at den elektroniske musik får en stadig større rolle?

Lars Trillingsgaard siger om det nye intiativ:
- Det er en af P3's vigtigste opgaver at formidle musik og musikoplevelser: Både den danske musik og den internationale, det brede og det lidt smallere, de største hits og de lovende, nye kunstnere fra vækstlaget - samt selvfølgelig også livemusikken, som på lørdag får sin helt egen dag på P3.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA