Nyhed

Dansk Live om Kåre Mølbaks udmelding: ”Unødvendig dommedagstale”

GAFFA.dk – alt om musik

Dansk Live mener, at Statens Serum Instituts faglige direktør, Kåre Mølbak, skal udtrykke sig mere nuanceret efter hans udmelding om, at der kan gå over et år, før danskerne igen kan samles til store begivenheder.

Danskerne skal forvente at holde social afstand indtil en vaccine mod COVID-19 er klar, lød det i går fra Kåre Mølbak til Berlingske. Han har tidligere vurderet, at der kan gå over et år, før sådan en vaccine er på plads.

Denne udtalelse mener Esben Marcher, der er sekretariatschef i interesseorganisationen for danske festivaler og spillesteder, Dansk Live, ikke er nuanceret nok:


”Han (Kåre Mølbak, red.) repræsenterer jo det ypperste inden for sundhedsfaglig viden, og når han siger sådan noget, lytter vi,” udtaler Esben Marcher til Jyllands-Posten.

”På mig virker det unødvendigt med den form for dommedagstale. Jeg er godt klar over, at vi ikke skal løbe ud i forårsvejret og gnide os op ad hinanden og skabe nye smittekæder. Det er jeg helt med på, men jeg synes bare, man skal huske, at når man har så stort et talerør, som han har fået, så sætter udtalelser af den karakter bare ringe i vandet” påpeger han til Jyllands-Posten.

Og det er netop uvisheden i Kåre Mølbaks udtalelse, som Esben Marcher kritiserer:


”Jeg har ikke brug for noget dementi, men jeg har brug for en nuancering. Der er et stort ”kan” i hans udmelding” forklarer han til Jyllands-Posten og fremhæver vigtigheden af, man som borger også skal have noget at se frem til.

LÆS OGSÅ: Flere aflyste festivaler og koncerter kan få kompensation

Dan Hammer, administrerende direktør i Royal Arena, deler denne kritik med Esben Marcher. Tidligere i dag skrev han på Twitter, citeret af Jyllands-Posten:


”Hvorfor ikke halvandet, to, fem eller 10 år? For evigt? Hvad styrer denne drift mod dommedagsprofetier og trang til at dræbe glæden? Vi kan jo også vælge at tro på, at nogle af verdens bedste hoveder finder løsninger langt før. Selvfølgelig gør de det” skriver Dan Hammer.


ANNONCE