x

Katie Melua urolig for Georgien

Katie Melua urolig for Georgien

Billeder: Martin Rosenauer, fra koncerten på Danmarks Smukkeste Festival søndag

Søndag gæstede den georgisk fødte, nu London-bosatte Katie Melua Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg. Efter koncerten gav hun pressemøde, hvor det første spørgsmål ikke helt overraskende gik på Meluas tanker over uroen i Georgien, hvor landet for tiden kæmper en væbnet kamp med Rusland om den Rusland-venlige landsdel Sydossetien.

- Det er rædsomt. Men jeg kan ikke rigtigt gøre noget andet end at håbe på fred. Min mor og min bror bor der stadig, men de har det heldigvis godt, og jeg tager over og besøger dem om et par uger, fortæller Katie Melua, der dog ikke umiddelbart har planer om at skrive en fredssang, fortalte hun som svar på et spørgsmål om netop dette.

- Lige for tiden tænker jeg mest på min familie, og jeg har ingen planer om at skrive en sang for at fremme min egen karriere. Men det kan da godt være, det kommer til at influere på mine fremtidige sange.

Katie Melua kunne også fortælle, at hun endnu ikke er gået i gang med at arbejde på sit fjerde album, opfølgeren til sidste års "Pictures", der ligesom dens to forgængere har solgt flere millioner eksemplarer på verdensplan.

GAFFA fik også mulighed for at stille et spørgsmål, og det gik på Katie Meluas status som sangskriver. Hun har nemlig afbrudt sangskriver-samarbejdet med Mike Batt, der har skrevet nogle af hendes største hits, ikke mindst "Nine Million Bicycles".


- Jeg ved ikke helt, hvad fremtiden bringer. Jeg vil understrege, at Mike stadig er min manager, men vi er blevet enige om ikke at arbejde sammen om sange og produktioner i hvert fald for en tid. Nu har vi lavet tre plader sammen, og nu må vi prøve noget nyt begge to. Han skal også prøve at skrive sange til andre end mig. Men vi er stadig meget gode venner.

Vil du så finde en ny sangskrivningspartner, eller...?
- Jeg tror, jeg fremover vil skrive flere sange selv. Men det vigtigste er at have gode sange, uanset hvem der har skrevet dem, understreger Katie Melua.

Katie Meluas hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA