x

Isaac Hayes 1942-2008

Isaac Hayes 1942-2008

Isaac Hayes blev søndag fundet livløs i sit hjem på gulvet ved siden af en tændt løbebåndsmaskine. Han blev bragt til et hospital, hvor han efterfølgende blev erklæret død.

Hayes debuterede i 1967 efter i nogle år at have fungeret som backingmusiker for Stax Records samt sangskriver for duoen Sam And Dave.

I 1971 lavede Hayes musikken til filmen "Shaft", hvilkede sikrede ham et kæmpehit samt en Oscar for Bedste Originale Sang.

Hayes havde flere store hits i 70'erne, men i 80'erne fokuserede sangskriveren mere på jobbet som skuespiller, hvilket skaffede ham roller i serier som "The A-Team" og "Rockford Files".

Isaac Hayes blev i 1997 introduceret til en hel ny generation, da han fik rollen som Chef i den animerede tv-serie "South Park". Den rolle havde han indtil 2005, hvorefter han sagde op efter et afsnit, der havde lavet sjov med Scientology - en religion, Hayes har dyrket siden midten af 90'erne.

Hayes blev ramt af et hjerteslag i 2006, og i denne weekend blev han fundet død i sit hjem. Det er endnu ikke officielt, hvad dødsårsagen var.

Isaac Hayes blev 65.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA