x

Regionale spillesteder kan beholde deres tilskud

Regionale spillesteder kan beholde deres tilskud

De regionale spillesteder skal ikke frygte at miste deres støtte fra Kunstfonden i denne tid. Kulturministeriet har besluttet, at de regionale spillesteder, der er nedlukkede på grund af COVID-19, ikke skal tilbagebetale deres tilskud.

Landets 18 regionale spillesteder skal normalvis indfri en række aktivitetskrav om koncerter og publikum for at få at opnå statstilskud. Men det er vanskeligt, når Musikdanmark lige nu står stille, og koncertsalene er tomme. Derfor er der nu en håndsrækning på vej:

”Kulturlivet er hårdt ramt at nedlukningen i Danmark. Vi skal gøre, hvad vi kan for at sikre, at vi har et levende kulturliv at vende tilbage til, når samfundet forsvarligt kan åbne igen” udtaler kulturminister Joy Mogensen på Kulturministeriets hjemmeside og fortsætter:

”Derfor beholder de regionale spillesteder deres offentlige tilskud fra Statens Kunstfond, også selvom de ikke kan levere de koncerter og aktiviteter, de under mere normale forhold er forpligtet til” forklarer hun.

Beslutningen støtter Michael Bojesen, bestyrelsesleder for Statens Kunstfond, op omkring:

"De regionale spillesteder står klar i kulissen til at samle os til koncerter og fællesskab om levende musik i hele Danmark, så snart det bliver muligt. De skal ikke frygte at miste deres tilskud fra Kunstfonden, selvom de på nuværende tidspunkt ikke kan give os de mangfoldige musikoplevelser, vi er vant til."

LÆS OGSÅ: Regeringen præciserer, hvad en stor forsamling er

På sin Facebook har Joy Mogensen skrevet et opslag, hvor hun understreger, at de 18 spillesteder ikke skal frygte deres statstilskud, da de kommer uanset, om spillestederne kan indfri rammeaftalen. Hun opfordrer i samme omgang kommunerne til at hjælpe, da de regionale spillesteder ligeledes modtager kommunal støtte:

”Mange steder har kommunerne taget initiativ til at hjælpe lokale virksomheder, og jeg håber, at kommunerne også vil være med til at holde hånden under spillestederne og ikke kræve deres tilskud tilbage.”

Det er Statens Kunstfond, der står for at udvælge og give tilskud til de 18 rytmiske og regionale spillesteder. Kunstfonden er inden længe klar med navnene på de venues, der fra 2021 og fire år frem skal være regionale spillesteder. I alt har 26 spillesteder fra 19 kommuner har indsendt ansøgninger.

De regionale spillesteder for 2017-2020 er blandt andre Vega, Posten, Fermaten, VoxHall, Train, Radar og Turbinen.

LÆS OGSÅ: Mød folkene bag Danmarks første Drive-In koncertkoncept: "Intet er utænkeligt"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA