x

PREMIERE: Jøden med hygiejne-opsang i sjov musikvideo


Den 45-årige rapper fortæller om sit OCD-lignende forhold til hygiejne i sin nyeste single ”Doppeltdipper”. Se videoen øverst i artiklen. 

Jøden er ude med en ny musikvideo til sin nyeste single ”Doppeltdipper”, som udkom tidligere på måneden, og som er rapperens tredje singleudgivelse i 2020. Senere på året udkommer albummet Jahudi, som foruden Den Fede (2013) med Jonny Hefty er Jødens første album siden 2007 (Monkeyjuice).

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Jøden: Monkeyjuice

”Doppeltdipper” er produceret i samarbejde med DJ Static og LillePis (Christopher McLaughlin), sidstnævnte som tidligere var en del af Aarhus-reggae bandet BliGlad og som også tidligere har arbejdet sammen med Jøden. BliGlad og DJ Static var begge med til at producere ”Vask dine hænder, svin!” fra 2007, som bearbejder de samme tematikker som ”Doppeltdipper”.

”Doppeltdipper” blev produceret inden coronaens udbrud, og selvom den passer som fod i hose til den nuværende situation, påpeger Jøden på sin Instagram, at det ikke er en coronasang. Sangen er derimod en personlig fortælling fra rapperen med det borgerlige navn Michael Christiansen, og den handler om, at folk skal holde en vis hygiejne og tænke sig om, for Jøden har tydelige issues med folk, der blandt andet ”doppeltdipper”.

LÆS OGSÅ: UNDERSØGELSE: Så mange amerikanere vil vente på vaccine, før de går til koncert igen

Musikvideoen er effektfyldt og rummer utrolig mange kendte ansigter. Vi bliver mødt af politikere som Mette Frederiksen, Bertel Haarder og Mogens Glistrup, vi ser en dansende Allan Simonsen og skønne personligheder som Peter Palland, Ole Thestrup, Bubber og ikke mindst Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Og selvom det ikke er en coronasang, kan der vist ikke herske tvivl om, at Jøden bruger referencen aktivt med inddragelse af flere af de medvirkende personer, herunder eksempelvis Søren Brostrøm. Du kan se videoen øverst i artiklen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA