x

VINYL: Record Store Day udskydes igen – og ændres

VINYL: Record Store Day udskydes igen – og ændres

Grundet den nuværende Covid-19-situation kan Record Store Day alligevel ikke afholdes den 20. juni. I stedet udskydes begivenheden igen – og spredes ud over tre lørdage.  

Først blev Record Store Day udskudt fra den 18. april til den 20. juni i håbet om, at der til den tid ville være styr på den igangværende corona-pandemi. Men som med så meget andet lige nu ser det verdensomspændende initiativ også ud til at måtte ændre i strategien for sin hyldest og hjælpende hånd til alverdens musikbutikker. 

LÆS OGSÅ: Record Store Day – Juleaften for fans af vinyl

Nu vil den årlige fejring af uafhængige pladebutikker finde sted på et lidt anderledes måde, nemlig via en række såkaldte "RSD Drops" (Record Store Day Drops, red.). Det vil finde sted i løbet af tre lørdage i tre forskellige måneder, og datoerne er som følger:

Den 29. august
Den 26. september
Den 24. oktober

Ifølge Pitchfork vil pladebutikkerne modtage forskellige bundter med eksklusive udgivelser. Fokus med disse eksklusive udgivelser vil være at bringe omsætning til butikkerne, sideløbende med omsætning til artisterne, pladeselskaberne, distributørerne og alle de andre grene af erhverv omkring musikken, der holder gang i verdens pladebutikker. 

En ny liste med de tidligere annoncerede lister med udgivelser vil være tilgængelig fra den 1. juni HER

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA