Nyhed

Lady Gaga klar med udgivelsesdato for udskudt album

GAFFA.dk – alt om musik

Albummet er på gaden ultimo maj

Lady Gaga har nu annonceret på sine sociale medier, at hun den 29. maj vil udsende sit sjette album, Chromatica. Albummet skulle have været ude den 10. april, men Gaga valgte i slutningen af marts at udskyde det grundet corona-pandemien. Dengang skrev Gaga på Twitter blandt andet:

"Dette er sådan en hektisk og skræmmede tid for os alle, og mens jeg tror, at kunst er en af de stærkeste ting, vi har til at give os glæde og heling til hinanden i tider som disse, så føles det bare ikke rigtigt for mig nu at udgive dette album, men alt hvad der sker under denne globale pandemi."


Til gengæld engagerede hun sig som kurator i den stort anlagte, virtuelle støttekoncert One World: Together at Home, der blev afholdt 18. april og indsamlede cirka 128 millioner dollar til WHO's COVID-19 Solidarity Response Fund.

LÆS OGSÅ: Mens du (måske) sov: Superstjerner samlede verden til kampen mod corona – hver for sig

I et interview med Zane Lowe i Apple Musics radioprogram New Music Daily, her citeret via NME, sagde Lady Gaga i begyndelsen af marts blandt andet følgende om sit kommende album: "Lyd er, hvad der har helet mig i mit liv, punktum. Og det helede mig igen at lave denne plade. Chromatica handler om heling og om mod ... når vi taler om kærlighed, tror jeg, det er vigtigt at huske det faktum, at det kræver tonsvis af mod at elske nogen".


Lady Gaga har siden offentliggjort, at Elton John, Ariana Grande og K-pop-gruppen Blackpink medvirker på det kommende album.

Den 28. februar udgav Gaga den første og indtil videre eneste single fra det kommende album, "Stupid Love". Om den sang udtalte hun i det omtalte interview: "Jeg græd bare i tre minutter, og dette var, hvad der kom ud, og dette er, hvad der skal være på sangen".

Chromatica bliver Lady Gagas første regulære album siden 2016's Joanne, om end hun i den mellemliggende tid medvirkede på og skrev store dele af soundtracket til den succesfulde film A Star is Born, som hun også spillede den kvindelige hovedrolle i. Et album, som blev det bedst solgte og streamede i Danmark i 2019, og som gav hende en Oscar for "Shallow" i kategorien "Best Original Song".


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Avantgardistisk udspil fra anarkisten Lady Gaga

Varm op med singlehittet "Stupid Love":


 

ANNONCE