Nyhed

Mette Frederiksen: Forsamlings-forbuddet fortsætter

GAFFA.dk – alt om musik

Fortsætter "den næste måneds tid"

Statsminister Mette Frederiksen har netop holdt et pressemøde på Marienborg om den såkaldte fase 2 i genåbningen af Danmark. Her fortalte hun blandt andet, at forsamlingsforbuddet, der stod til at udløbe den 10. maj, fortsætter "den næste måneds tid".

– Som udgangspunkt i fase to, det vil sige den næste måneds tid, gælder grænsen for, hvor mange der må samles. Det er maksimalt 10 personer, og det gælder fortsat, sagde Mette Frederiksen.


Det betyder, at vi stadig ikke kan forvente koncerter, som vi kender dem, den næste måned. 

Mette Frederiksen bekendtgjorde 11. marts en nedlukning af store dele af landet grundet corona-pandemien. Den 17. marts vedtog Folketinget så et forbud mod forsamlinger på flere end 10 personer til og med 10. maj, og 6. april bekendtgjorde Mette Frederiksen et forbud mod "store forsamlinger", senere defineret som flere end 500 personer, til og med 31. august.

Dermed blev stort set alle sommerens festivaler aflyst, blandt andet Jelling, NorthSide, Copenhell, Tinderbox, Nibe, Roskilde og Smukfest. Også Distortion, som allerede var blevet flyttet fra juni til august, blev ramt af forbuddet. 


Samtidig var der uvished om, hvad der skulle ske med koncerter med færre end 500 personer i perioden 10. maj til og med 31. august. Nu ved vi, at der i hvert fald ikke kommer nogen den næste måned.

Fase 2 i genåbningen er vedtaget af alle Folketingets 10 partier. Radikale Venstres formand Morten Østergaard har netop udtalt til DR, at han meget gerne ser, at forsamlingsforbuddet bliver lempet snarest muligt. Også Venstre ønsker en lempelse af forsamlingsforbuddet, men der kunne altså ikke skabes flertal for det i denne omgang.

Fase 2 i genåbningen betyder, at den samlede detailhandel, blandt andet storcentre kan åbne fra mandag den 11. maj, professionel idræt kan afvikles uden tilskuere fra nu, og fra mandag den 18. maj genåbner blandt andet folkeskolens 6.-10. klasser, efterskoler, restauranter, caféer, biblioteker, trossamfund, en del af det udendørs foreningsliv og de zoologiske haver, hvor man kan få adgang via bil. Dog i alle tilfælde med restriktioner på antal, tidspunkter og nye tiltag, der skal bremse smittespredning.


Folketingets partier fortsætter allerede i aften med yderligere forhandlinger om genåbningen af Danmark på længere sigt.

LÆS OGSÅ: GAFFA TV bag kulisserne i et tomt Musikhuset: "Vi venter på den skønne Mette Frederiksen"

 


ANNONCE