x

BREAKING: Forsamlingsforbud lempes – tidspunkt for genåbning af spillesteder er klar

BREAKING: Forsamlingsforbud lempes – tidspunkt for genåbning af spillesteder er klar

Landets spillesteder kan genåbne fra primo august

Fra 8. juni bliver forsamlingsforbuddet hævet fra 10 personer til 30-50 personer, og derudover vil højskoler og kulturinstitutioner få lov til at åbne igen. Samtidig står det klart, at landets spillesteder kan genåbne fra primo august. Alt sammen, hvis corona-smittespredningen stadig holdes under kontrol. Det skriver DR.dk

Folketingets partier har forhandlet til ud på natten, og et enigt Folketing har nu en plan for den såkaldte fase 3 og fase 4 af genåbningen af Danmark. Tidligt i aftes blev fase 2 præsenteret.

Mette Frederiksen bekendtgjorde på et pressemøde 11. marts en nedlukning af store dele af landet grundet corona-pandemien. Den 17. marts vedtog Folketinget så et forbud mod forsamlinger på flere end 10 personer til og med 10. maj, og 6. april bekendtgjorde Mette Frederiksen på et pressemøde et forbud mod "store forsamlinger", senere defineret som flere end 500 personer, til og med 31. august.

Dermed blev stort set alle sommerens festivaler aflyst, blandt andet Jelling, NorthSide, Copenhell, Tinderbox, Nibe, Roskilde og Smukfest. Også Distortion, som allerede var blevet flyttet fra juni til august, blev ramt af forbuddet. 

Samtidig var der uvished om, hvad der skulle ske med koncerter med færre end 500 personer i perioden 10. maj til og med 31. august. I går blev forsamlingsforbuddet på flere end 10 personer så forlænget en måned, men fra den 8. juni bliver det lempet til 30-50, og fra primo august må landets spillesteder genåbne. Forbuddet på forsamlinger på flere end 500 personer gælder dog stadig til minimum 31. august.

Det ser altså lige nu ud til, at landets spillesteder kan holde små koncerter med 30-50 personer i august, hvis corona-smittespredningen stadig holdes under kontrol. Hvordan fremtiden ellers ser ud for spillesteder, koncertarrangører og festivaler, er stadig uvist.

Se hele aftalen på regeringen.dk

LÆS OGSÅ: GAFFA TV bag kulisserne i et tomt Musikhuset: "Vi venter på den skønne Mette Frederiksen"

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA