x

Kenneth Thordal skriver sange med dødsdømt

Kenneth Thordal skriver sange med dødsdømt

I april besøgte den danske musiker og sangskriver Kenneth Thordal sammen med kunstneren Marco Evaristti dødsgangen i Texas, hvor amerikaneren Gene Hathorn har siddet fængslet siden 1985, hvoraf de sidste 15 år har været i isolation.

Gene Hathorn har skrevet flere noveller og digte, og fire af disse er altså blevet til sange via samarbejdet med Thordal. Disse kan nu høres på hjemmesiden songsfromdeathrow.com. Harthorns tegninger har dannet grundlag for videoen til en af sangene. Videoen er animeret af Sara Koppel.

Hathorns tegninger har ligeledes inspireret kunstneren Marco Evaristti - ham med guldfisken i blenderen - der har malet nogle malerier ud fra hans tegninger. Disse er i denne uge udstillet på Galleri Asbæk i København.

“Selv om den dødsdømte Gene Hathorn på ingen måde er uskyldig, er han stadig et levende menneske med håb, frygt og længsler. Det håber jeg vil fremgå af sangene og videoen,” udtaler Thordal.

Kenneth Thordal, der sidste år modtog Statens Kunstfonds tre-årige arbejdsstipendium, er senest set i et samarbejde med digteren Keith Lohse, men har også tidligere arbejdet sammen med kunstneren Marco Evaristti. Thordal var bl.a. med, da Marco Evaristti malede Mont Blancs tinde lyserød og udråbte den til den selvstændige stat ”Pink State”.

Kenneth Thordal har netop optrådt på Danmarks Smukkeste Festival, hvor Ekstra Bladet blandt andet kaldte ham ”en af landets vittigste og bedst begavede sangskrivere, som fortjener et langt større publikum, end tilfældet desværre er”.

Hør de fire sange fra death row her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA