x

Kurt Cobains MTV Unplugged-guitar sættes på auktion

Kurt Cobains MTV Unplugged-guitar sættes på auktion

Guitaren, en 1959 Martin D-18E, blev brugt under Nirvanas MTV-performance i november 1993, blot fem måneder før Kurt Cobains død

Guitaren, der blev brugt af den afdøde Nirvana-frontmand Kurt Cobain under bandets berømte MTV Unplugged-koncert i New York, bliver i juni måned øverste genstand på en auktion i Beverly Hills med et startbud på 1 million dollars. Det skriver The Guardian.

Auktionen, der afholdes af Julien’s Auctions, tager sig ud som et event med titlen ”Music Icons” og bliver afholdt i Beverly Hills den 19.-20. juni. Om auktionen og den særlige milliongenstand fortæller formand for auktionshuset Darren Julien:

”Julien’s Auctions er stolt af at kunne præsentere denne historiske guitar fra Kurt Cobain, som vendte op og ned på musikindustrien og popkulturen som helhed med sin mytiske performance med Nirvana til MTV Unplugged i New York. Guitaren har opnået sin retmæssige plads i rockens historie som et instrument, der er blevet spillet på af en af rockens mest indflydelsesrige musikere og ikoner ved en af de største og mest mindeværdige live-optrædener nogensinde.”

Med guitaren medfølger den originale guitarkasse, som er dekoreret af Cobain med en flyer fra punkrockbandet Poison Ideas’ album Feel the Darkness fra 1990. På håndtaget hænger tre bagagekvitteringer fra lufthavne, og på siden sidder et klistermærke fra Alaska Airlines. Opbevaringsrummet indeholder Cobains halvt brugte pakke med guitarstrenge, plektre og en ”stash bag” i ruskind.

LÆS OGSÅ: Kurt Cobains cardigan fra MTV Unplugged solgt for rekordbeløb

Sammen med Unplugged-guitaren udbyder ”Music Icons”-aktionen også andre genstande, som har tilhørt Nirvana. Det gælder blandt andet en Fender Stratocaster-guitar brugt af Kurt Cobain i 1994 under bandets In Utero-turné samt den sølvlamé-trøje, han bar i bandets "Heart Shaped Box"-video.

Sidste år blev også den cardigan, han bar under Unplugged-koncerten, solgt af Julien’s Auctions for 334.000 dollar, svarende til cirka 2,25 millioner kroner. 

LÆS OGSÅ: Kurt Cobains sidste hjem til salg

Nirvanas MTV Unplugged-optræden blev første gang vist på MTV i december 1993 og udkom på et album i november 1994, hvor den var Cobains første posthume udgivelse og straks blev et stort hit. Albummet har til dato solgt mere end fem millioner eksemplarer alene i USA.

Se guitaren i fuld aktion under Nirvana's MTV Unplugged-koncert her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA