x

Mymusic bliver til BandBase

Mymusic bliver til BandBase

Hvis man går ind på hjemmesiden mymusic.dk, vil man finde følgende meddelelse:

”Tusind tak for hjælpen. I hele mymusic.dks levetid har Ris & Ros-forummet flydt med gode råde til hvordan man kunne gøre mymusic.dk bedre. Vi har lyttet, og efter grundige forberedelser gør vi nu klar til en relancering af mymusic.dk på dansk grund samt ikke mindst en udvidelse til nye territorier.

Vi har således fået økonomisk mulighed for at skabe et helt nyt site, bygget op fra bunden, som med en mere værktøjsbaseret tilgang søger at give gode arbejdsbetingelser for både vækstlaget og de mere etablerede navne.

Den 22. september 2008 lukker mymusic.dk derfor og vi lancerer i stedet en platform for hele branchen, bandbase.dk - og i resten af verden, bandbase.com (vi kunne ikke få lov at købe mymusic.com - derfor navneændringen)”, skriver sitets Rasmus Ardahl

Planen er ifølge Rasmus Ardahl, at der skal gøres plads til at musikbranchen får en mere synlig placering på bandbase.dk, hvor hjemmesiden med en tredeling af brugerprofilerne og sitet i "bands", "fans" og "branche" vil sigte efter at skabe et forum, hvor relevante aktører kan være i dialog på samme sted.

”Vores hjerte er stadig i vækstlaget, men BandBase skal på sigt kunne tilgodese hele fødekæden. Vi gør derfor plads til ikke kun bands, men også producere, lydmænd, lysmænd, teknikere, labels, bookere, managere, spillesteder, frivillige, roadies, samt designer og virksomheder, som har berøring med musiklivet, så skaberne af musik får optimale betingelser for at få deres musik brugt og hørt.

Den 22. september er alle band-profiler og de 44.000 mp3-filer overført fra MyMusic.dk og vi er klar til officielt at åbne BandBase.dk. Derefter tager vi stille og roligt fat på udlandet med samme lokalt funderede tilgang som i Danmark. Mymusic.dk har altid været langsomt voksende, ikke hype-baseret, og derfor skal de lokale versioner af BandBase også være lokalt sprogversionerede og lokalt styret, mens engelsksprogede BandBase.com bliver den samlende globale enhed for alle bands.”, skriver Ardahl videre.

Den 8. oktober åbner bandbase officielt i Tyskland (bandbase.de) på Popkomm-festivalen i Berlin med, hvor mymusic er officiel partner på Kunstrådets stand, samt på en række forskellige koncerter i løbet af festivalen. Herefter fortsætter hjemmeside sin fokus på nærmarkederne med lancering i Sverige og Norge i marts 2009 (bandbase.se og .no).

Herhjemme i Danmark kan vi glæde os til at se det nye design og de nye funktioner den 22. september 2008.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA