Nyhed

VIDEO: Pearl Jam giver ”klima-varsler” i ny musikvideo – Greta Thunberg medvirker

GAFFA.dk – alt om musik

Den animerede musikvideo til ”Retrograde” forener de rutinerede Seattle-rockere og den unge klimaaktivist til forudanelser om en dystopisk fremtid. Se den øverst.

”It’s gonna take much more than ordinary love to lift this up,” advarer Eddie Vedder om klimaudfordringerne på Pearl Jams ”Retrogade”. Fjerdesinglen fra deres seneste album Gigaton har nu fået en tilhørende musikvideo, der går i tekstens uhyggelige fodspor.

Videoen omhandler en mand, der aflægger besøg hos en spåkone, som viser sig at være den svenske klimaaktivist Greta Thunberg. I sin krystalkugle viser hun ham en række dystopiske fremtidsforudsigelser: Indlandsisen smelter, verdens storbyer oversvømmes, og Australien plages af skovbrand.


Eddie Vedder og co. medvirker også selv i videoen, hvor de har fået rollerne som figurer på tarotkort.

LÆS OGSÅ: KARANTÆNE TV: Ikonisk Prince-koncert streames for WHO-støtte

Klimaproblemerne er et tilbagevendede emne på Gigaton: Musikvideoerne til ”Dance of The Clairvoyants” og ”Quick Escape” har også behandlet disse udfordringer.


Kvintettens 11. album udkom tilbage i marts og blev varmt modtaget af GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez, der kaldte det for ”ætsende intenst” og kvitterede med fem stjerner.

Som følge af coronakrisen har Pearl Jam måttet udskyde deres kommende Europaturné et år, til juni og juli 2021. Der er dog endnu ikke offentliggjort en ny dato for den danske koncert.

ANNONCE