Nyhed

Bisse udgiver corona-album

GAFFA.dk – alt om musik

cobid-20 er på gaden 29. maj

Den produktive Bisse har efterhånden udviklet sig til en højaktuel samfundskommentator, hvis seneste album Tanzmaus fra september 2019 indeholdt sange om blandt andet den bedragerianklagede Britta Nielsen og den svindelmistænkte forretningsmand Sanjay Shah – førstnævnte blev senere idømt seks et halvt års fængsel.

Det kommer derfor ikke som den helt store overraskelse, at Bisse nu har lavet et coronaalbum. Udgivelsen hedder cobid-20, der står for Corona Bisse Disc 2020. Albummet udkommer fredag den 29. maj, og singleforløberen "Is-tid" var på gaden den 7. maj.


Da corona-pandemien for alvor brød ud i Danmark i begyndelsen af marts 2020, skulle sangeren, sangskriveren og musikeren have været i studiet med sit band. Som meget andet i landet blev dette aflyst, og Bisse måtte finde sig i at være isoleret fra sine musikere og producer på ubestemt tid.

Dette slog dog ikke multimusikeren ud. Han begyndte at skabe et samtidsværk om denne, med hans egne ord, "på én gang forunderlige og foruroligende tid." Bisse har skrevet, indspillet, produceret og mikset albummet helt for sig selv i marts og april 2020.

I en pressemeddelelse fortæller Bisse videre, at det kommende album "er en sangdagbog til eftertiden om dengang, den grå sol med de røde tentakler spredte sine fangarme ud. Og forhåbentlig er det en tanke- og lattervækkende adspredelse for nogle af dem, der levede midt i denne sygdomstid. Måske endog en trøst for en enkelt vildfaren sjæl eller to."


Det kommende album bliver Bisses 10. studiealbum fra og med debuten PMS fra 2015. Han har desuden udgivet den knap en halv time lange ep Big Tasty i 2016 og fik sit gennembrud samme år med singlen "Seks hjerter" fra sit femte album, Højlandet.

Den høje produktivitet betyder dog ikke noget for kvaliteten, for samtlige udgivelser har fået flotte anmeldelser i form af enten fem eller fire stjerner af GAFFA.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Bisse skruer bissen på som skarp samfundssatiriker


Se musikvideoen til singleforløberen "Is-tid":

ANNONCE