Nyhed

MONTI udgiver ny single og annoncerer tour

GAFFA.dk - alt om musik

“Vi har alle haft optur over ”ROGUE”. Det er en sang, der giver dig lyst til at skubbe til ting”

Med inspiration fra 00’er-æstetik med dybe understemmer og pitchede vokalspor trækker den aarhusianske femmandsgruppe MONTI tråde til den amerikanske alternative hiphop-scene på deres nyeste single ”ROGUE”. Nummeret handler om at komme til tops i karrieren og om vejen dertil. Herom udtaler drengene selv:

“Sangen er vel en slags lille blærerøvs-sang. Den handler lidt om at prøve at nå toppen og vejen derop. You know, kliché-hiphop-agtigt på vores måde. Vi har alle haft optur over ’ROGUE’. Det er en sang, der giver dig lyst til at skubbe til ting”. 


LÆS OGSÅ: Aarhusiansk hiphop på internationalt niveau – og en kæmpe fest

”ROGUE” er MONTIs anden single i en proces, der leder op til et samlet album, som udkommer i efteråret 2020, hvor gruppen også tager på tour i det danske land og spiller fire koncerter i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Odense og København. MONTI ser frem til at udgive et fuldt album og vise, hvad de har arbejdet på det sidste år. Selv udtaler de:

“Vi føler, at vi har ramt et helt nyt univers, som har genereret en masse nye lyde, ambitioner og tekstuniverser”.


MONTI bestod i starten kun af frontmand Sebastian Bang og en producer. Nu tæller gruppen fem unge herrer, der gør en dyd af at lave håndspillet hiphop, fremført på "rigtige" instrumenter. Den nuværende inkarnation af MONTI har eksisteret siden januar 2017, og siden deres koncert på Roskilde Festival i 2017 er det kun gået stærkt for det aarhusianske band, der i 2018 sparkede dørene ind til den danske hiphop-scene med udgivelserne "ONE" og "TWO". MONTI er en hyldest til den gamle skole, og ifølge drengene selv tilfører deres musikalske tilgang en autenticitet til hiphop-universet og især livekoncerterne.

Tourplan: 

Den 29. oktober: Studenterhuset, Aalborg


Den 30. oktober: Lille Vega, København 

Den 31. oktober: Studenterhuset, Odense

Den 7. november: Atlas, Aarhus


Du kan købe billetter til MONTIs tour lige her.

Varm op til koncerterne med MONTIs nye single "ROGUE": 


ANNONCE