x

Jerry Wexler er død, 91 år gammel

Jerry Wexler er død, 91 år gammel

En af pladebranchens tunge drenge, måske navnlig i 60'erne og 70'erne, er ikke længere iblandt os. Jerry Wexler ledede indtil 1975 Atlantic Records sammen med grundlæggeren Ahmed Ertegun, som døde i 2006 og sidste år blev hyldet ved en koncert i London, som blandt andet havde det gendannede Led Zeppelin (billedet) på plakaten.

På Atlantic spillede Wexler en nøglerolle i forbindelse med selskabets profilering som det absolut førende inden for r&b og soul, og fik således stor betydning for karrieren for artister som Aretha Franklin, Ray Charles, Solomon Burke og mange flere.

Det var angiveligt Atlantics øgede fokus på rockmusikken, som fik Wexler til at forlade selskabet i 1975, selvom utallige rockbands også har haft glæde af bekendtskabet med den indflydelesrige branchemand.

Wexler hjalp således i løbet af karrieren på forskellig vis bands som Led Zeppelin, Dire Straits, B-52's og The Allman Brothers og mange andre. Han fungerede desuden som producer, og stod på den konto blandt andet, foruden en række klassiske r&b-indspilninger, bag Dylans kontroversielle "Slow Train Coming" fra 1979, herunder førstesinglen "Gotta Serve Somebody", der i 1980 indbragte sangeren sin første Grammy.

I en udtalelse fra Atlantic Records hedder det blandt andet: "Jerrry bidrog med en sjælden kombination af kreativitet, intelligens, vid, kunstnerisk sensibilitet og forretningsforståelse til Atlantics udvikling fra et lille, uafhængigt selskab til en stor aktør inden for pladeindustrien".

Wexler blev optaget i The Rock 'n Roll Hall of Fame i 1987. Han blev 91 år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA