x

Ny liveplade og dvd fra David Gilmour

Ny liveplade og dvd fra David Gilmour

Lige godt et år efter udgivelsen af en live-optagelse fra Royal Albert Hall på dvd udsender den tidligere Pink Floyd-guitarist David Gilmour en ny liveplade og medfølgende dvd, der sendes på gaden mandag den 22. september.

Det drejer sig om guitaristens koncert på havnen i Gdansk i forbindelse med den polske fagforening Solidarnoscs 26-års jubilæum i august 2006.

Ved koncerten, som afsluttede turnéen i kølvandet på "On an Island", bliver Gilmour, foruden sit faste backingband, bakket op af en 40 mand stor strygersektion dirigeret af den anerkendte polske filmmusik-komponist Zbigniew Preisner.

Til Reuters fortæller Gilmour, at der egentlig skulle have været tale om et album med blandede optagelser fra forskellige stop på turnéen, men det viste sig dog hurtigt, at "så mange af de bedste kom fra denne sidste aften i Gdansk", og derfor har man altså valgt at udsende koncerten i sin helhed.

Guitaristen afslører desuden, at han har masser af overskydende materiale fra "On an Island" liggende, og således mange udgangspunkter for et eventuelt nyt soloalbum:

"Jeg har mange steder at starte ... det er godt at have stumper af musik at begynde og arbejde på, men hvor mange af dem, jeg rent faktisk vil bruge, og hvor meget nyt materiale, der vil komme op, står åbent".

"Live in Gdansk" udkommer 22. september i fem forskellige udgaver på dvd og cd. Der er detaljer om de fem versioner - hvoraf den mest omfattende er en luksuriøs, femdobbbelt udgave - på Gilmours hjemmeside.

Mere info


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA