x

Lars Skovgaard ny arrangementschef for DRs koncerthus

Lars Skovgaard ny arrangementschef for DRs koncerthus

45-årige Leif Skovgaard, som tidligere har beklædt den centrale stilling som såkaldt program- og udviklingschef på et af Københavns højest profilerede spillesteder, Vega på Enghavevej, har just skiftet stillingen ud og er blevet arrangementschef for Danmarks Radios koncerthus.

Her er man yderst tilfreds med nyanskaffelsen, ikke mindst fordi DR's erfaring med den rytmiske musik er begrænset i forhold til kanalens historiske fokus på jazz og klassisk. Musikchef Leif Lønsmann udtaler:

"Vi kunne ikke have fundet en bedre arrangementschef end Lars Skovgaard. Han har med stor succes og træfsikkerhed gjort Vega til Københavns førende spillested for ny rytmisk musik. DR har 80 års erfaringer med klassisk musik og 60 med jazz, men har aldrig i større omfang opereret på det rytmiske område. Koncerthuset skal favne alle genrer og udtryk, og derfor er det en stor fordel, at holdet suppleres med en af branchens stærkeste kort indenfor rytmisk musik”.

Lars Skovgaard er uddannet filmklipper fra Den Danske Filmskole i 1993 og har, forud for tiden på Vega, tidligere fungeret som konceptmager og producer af kulturelle events og koncepter for blandt andet Carlsberg, Roskilde Festival, Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen, Dansk Ingeniør Forening og Københavns Internationale Teater. Han ser frem til den nye post:

"Som jeg ser musikmarkedet, bevæger det sig i stigende grad over til at blive et socialt medie - noget vi oplever sammen enten live eller deler sammen på nettet. Og med stillingen som arrangementschef ser jeg et væld af muligheder for at få et koncerthus med fire sale, DR's faste ensembler, rytmisk musik og klassisk musik til at smelte sammen med tv, radio, mobil og sidst men ikke mindst nettet. Ikke kun nationalt, men også internationalt, tror jeg, vi kan pirke lidt til, hvordan man kan forlænge oplevelser før, under og efter koncerten. Det glæder jeg mig til komme i gang med," siger Lars Skovgaard.

Koncerthusets officielle åbning finder sted den 17. januar 2009. Reelt åbnes dørene dog allerede den 30. august i år, hvor der afholdes en koncert i den mindre koncertsal med plads til 500 mennesker.

Og så har koncerthuset, som vi kunne berette igår, just annonceret en ekstrakoncert med anmelderdarlingerne Efterklang og Danmarks Radios Underholdningsorkester den 26. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA