Nyhed

Travis Scott sagsøgt af danske producere

GAFFA.dk – alt om musik

De danske producere har allieret sig med amerikansk stjerneadvokat

Travis Scott er blevet sagsøgt af to danske og en fransk producer, skriver dr.dk

Sagsanlægget omhandler Travis Scotts megahit "Highest in the Room" fra sidste år. Sangen har toppet den amerikanske Billboard-hitliste og er alene på Spotify blev streamet mere end en halv milliard gange.


De to danske producere, Benjamin Lasnier og Lukas Benjamin Leth samt franske Olivier Bassil mener, at Travis Scott har stjålet en guitarmelodi, de tre har skrevet og derefter forsøgt at sælge til andre musikere. I den forbindelse har de tre producere været i kontakt med en tekniker for Travis Scott, Jamie Lepr, også kendt som Jimmy Cash. Jamie Lepr endte med at bruge guitarstykket i en let ændret udgave i Travis Scotts store hit "Highest in the Room", men ifølge de tre producere altså uden, at der var indgået nogen aftale med dem.

De tre producere har ifølge dr.dk allieret sig med en advokat i den tunge ende, nemlig amerikaneren Richard Busch, der i 2015 ganske opsigtsvækkende vandt en sag på vegne af Marvin Gayes arvinger, der mente, at Robin Thicke og Pharrell Williams' kæmpehit "Blurred Lines" fra 2013 var et plagiat af Marvin Gayes ligeledes store hit "Got to Give it Up" fra 1977 – selvom de to sange har åbenlyse forskelle. Sagen blev anket, men endte i 2018 med en stadfæstelse af dommen, hvor Thicke og Williams skulle betale et millionbeløb i dollars til Marvin Gayes arvinger – og derudover 50 procent af alle fremtidige indtægter på sangen.

LÆS OGSÅ: Endelig dom i sagen om "Blurred Lines"-plagiat


Den danske producer Benjamin Lasnier, der er født i Luxembourg, har i øvrigt haft en lidt alternativ vej ind i musikverdenen. Han begyndte som influencer med et stort følge på sociale medier, men sprang senere ud som sanger, sangskriver og producer og vandt i 2016 en MTV Europe Music Award i kategorien Best Danish Act – foran etablerede navne som Christopher, Lukas Graham, MØ og Gili. Prisen blev kåret af MTV's seeere.

Senere har Benjamin Lasnier ifølge dr.dk lavet beats til store amerikanske hiphop-navne som Desiigner og Trippie Redd og sammen med Lukas Benjamin Leth beats til blandt andre Tory Lanez og YoungBoy Never Broke Again.

Hør sangen, som sagen drejer sig som:

 

ANNONCE