x

Aarhus-spillested genåbner og inviterer til sommerkoncerter

Aarhus-spillested genåbner og inviterer til sommerkoncerter

Efter mere end tre måneder uden koncerter byder Radar i Aarhus på fire koncerter med oprindeligt programsatte Roskilde-acts, og flere koncerter følger denne sommer. Se programmet nederst i artiklen.

Spillestedet Radar har haft lukket i præcis 111 dage, når det afvikler sin første koncert den 1. juli med Faratuben. Faratuben er et af de i alt fire bands, der giver koncert på Radar i dagene mellem den 1.-4. juli, og som alle skulle have spillet på årets Roskilde Festival på Rising-scenen få dage forinden.

Rigmor (billedet), Athletic ProgressionAssegai og Faratuben er alle Aarhus-bands, som skulle have optrådt på Rising – Rising, som er én af i alt tre scener på Roskilde Festival, der hvert år præsenterer publikum for unge talenter og bands fra det musikalske vækstlag.

Skæbnen ville det anderledes, og de fire bands må have deres Roskilde-optræden til gode. I stedet får Aarhus nu fornøjelsen af dem under formatet RADARxRISING. Faratuben åbner ballet den 1. juli, Assegai går på 2. juli, alt imens at Rigmor og Athletic Progression kan opleves henholdsvis den 3. og 4. juli.

Faratuben er et orkester og et møde mellem Brabrand og Mali. Deres musik har dens rødder i den malisiske bobomusik, men er også præget af jazz og folk. Bandet udgav deres debutalbum Sira Kura i 2018 og arbejder lige nu på opfølgeren. Orkestreret er altid garanter for en danse- og folkefest, hvilket de også viste under sidste års Roots&Hybrid Festival.

LÆS OGSÅ: Verdensmusik eller bare en verden af musik?

Assegai er et aarhusiansk rockband, der består af Thomas Nørgaard (bas), Markus Sollid (saxofon), Kristian Obling (guitar) og Jesper Moeslund (trommer). Bandet har netop udgivet deres debutalbum Kraal her i indeværende år, et album hvis udtryk er præget af en alternativ, instrumental rocklyd.

Rigmor blev dannet i 2018, udgav deres første singler i 2019 og kom så med debut-ep’en Rebel i marts, et udspil der fik hele fem stjerner fra GAFFAs Johanne Nedergaard. Rigmor er i sine tekster inspireret af Michael Strunge, og deres lyriske udtryk og Sarah Wichmanns vokal leder også tankerne hen imod dennes dygtige kollega Katinka.

LÆS OGSÅ: Der er en ny rebel i byen, og hun hedder Rigmor!

Athletic Progression er en aarhusiansk jazz-trio, der består af Jonas Cook på keys, Jonathan J. Ludvigsen trommer og Justo Gambula på bass. Trioen udgav Dark Smoke i 2019 og udsendte album-opfølgeren Athletic Progression i år. Bandet er af Augusta Glahn-Abrahamsen (kommunikationskoordinator på Heartland Festival og tidligere projektleder på P6 Beat og KarriereKanonen) blevet betegnet som et af de mest interessante navne på den danske jazzscene netop nu.

LÆS OGSÅ: TRØSTE-SPOT: Det skulle du have set på Spot Festival – ifølge musikeksperterne

Koncerterne på Radar er siddekoncerter med begrænset kapacitet grundet myndighedernes restriktioner. Der vil være særlige retningslinjer under koncerten, som skal overholdes, og nærmere information vedrørende retningslinjerne vil blive kommunikeret ud i slutningen af juni.

Billetter og yderligere information vedrørende koncerterne kan findes lige her.

Senere i juli kan du på Radar også opleve sommerjazz med Abekejser, Svaneborg Kardyb, MIRA og Dancer - Jakob Buchanan, Nikolaj Heyman og Thomas Eiler. Læs mere om det program lige her

Program for RADARxRISING:

Onsdag den 1. juli: Faratuben

Torsdag den 2. juli: Assegai

Fredag den 3. juli: Rigmor

Lørdag den 4. juli: Athletic Progression

 

Lyt til Rigmors ”Vægtløs” lige her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA