x

Nelson Can klar med første remix-udgivelse

Nelson Can klar med første remix-udgivelse

I morgen, fredag, udkommer første album af remix-projektet Solo Desire: Remixed Together.

Nyligt opløste Nelson Can løftede sløret for projektet tilbage i maj, og i morgen fredag den 19. juni udsender de så det første album af i alt seks, der alle er remixes af trioens seneste og, for nuværende, sidste album So Long Desire.

Kollegaer har bearbejdet Nelson Cans sange, og første remix-album er præget af de mere chill beats. På Volume 1 finder man seks ud af So Long Desires ti numre. Hvor de korte numre ”Akebono” eller ”Interlude” måske ikke så overraskende ikke er at finde på albummet, så er de lidt længere sange ”Madness” og ”Yeah, I Didn’t Think So” heller ikke med på første remix-udgivelse.

LÆS OGSÅ: Side om side med rockens mastodonter

Én af dem, der har engageret sig i projektet er danske BRAVOUR, for nogle også bedre kendt som Nikolaj Rasted (kendt fra Hej Matematik). Nikolaj Rasted er med på Volume 1, hvor han har remixet Nelson Cans “I Used To Sleep Through Everything”.

– Jeg synes, at hele idéen fra Nelson Can omkring projektet var god, og det var super sjovt og interessant at dykke ned i deres tracks og lyde, fortæller Rasted og uddyber om sit personlige præg:

– Jeg ville gerne dyrke dén følelse af frustration og ekstrem træthed, der tærer på én, når man ikke får sin søvn. Derudover har jeg symbolsk sat tempoet i 112 bpm (beats per minute) – lille bonusinfo til nørder som mig selv.

Da Nelson Can lancerede projektet, modtog de på bare 14 dage remixes fra mere end 60 artister, og det store engagement udefra betød, at bandet ændrede planerne om at udgive alle remixene samtidig og i stedet inddele dem i albums alt efter genre og udtryk.

Med projektet vil de tre musikere gerne slå et slag for, at branchen bliver bedre til at dele ud af sin musik og sine ressourcer.

– Vi ville gerne vise en konstruktiv tilgang til, hvordan vi musikere kan dele vores kreative ressourcer med hinanden – ikke bare i krisetider, men helt generelt, fortæller forsanger Selina Gin.

– Formålet med at lave et open source remix-projekt var at give andre kunstnere mulighed for at udnytte vores materiale til at skabe en ekstra indtægt til sig selv i et år, der ellers har været økonomisk hårdt for rigtig mange kunstnere grundet COVID-19, uddyber bassist Signe SigneSigne.

LÆS OGSÅ: Opløste Nelson Can søsætter remix-projekt – tilbyder kollegaer økonomisk støtte

Nelson Can dækker sammen med deres pladeselskab Alcopop! Records udgifter til mastering og pr, alt imens at artisterne bag remixene modtager 50 procent af alle royalties – lige fra streams til downloads og potentielle synkroniseringer, altså hvis musikken bliver brugt i eksempelvis reklamer, film og tv. 

Nelson Can udgiver et album hver anden uge, indtil sjette album rammer gaden den 28. august.

 

Trackliste:

No Longer Afraid (Kasper Grønkjær remix)

I Used To Sleep Through Everything (BRAVOUR)

I Wanna Be With You (waants)

No Longer Afraid (Genfærd)

Limelight (Kara Moon)

So Long Desire (Marcus Elkjer)

Ambitious (Mono Mono)

No Longer Afraid (Marsmachine)

Limelight (Rome in Reverse)

Ambitious (O/RIOH)

I Wanna Be With You (105ft High)

Limelight (S1L3NCE)

 

LÆS OGSÅ: Nelson Can siger farvel i eksklusivt breakup-interview

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA